Власт краде шаком и капом: Незаконито спроведене набавке за 31,5 милијарди динара

0
(0)

БЕОГРАД – Државна ревизорска институција утврдила је да су у 2013. години извршене набавке добара, услуга и радова, супротно Закону о јавним набавкама, у укупном износу од 31,5 милијарди динара, и то код 56 субјеката, изјавио је данас генерални државни ревизор Радослав Сретеновић. 

Без спроведених поступака јавних набавки закључени су уговори у износу од 9,92 милијарде динара, што чини 31,54 одсто укупних неправилности, указао је Сретеновић, напоменувши да је такав случај утврђен код 49 субјеката ревизије.

Извршене набавке које нису предвиђене годишњим, односно финансијским планом извршене су износу од 15,4 милијарде динара и чине чак 48,97 укупних неправилности.

Поступак јавне набавке мале вредности у износу од 647 милиона динара чини 2,06 одсто укупних неправилности.

Преговарачки поступак са објављивањем јавног позива у износу од 2,4 милијарде динара (један субјект ревизије), чини 7,63 одсто укупних неправилности, навео је Сретеновић на конференцији за новинаре.

Износ од 1,33 милијарде динара, што чини 4,22 одсто укупних неправилности, односи се на преговарачки поступак без објављивања јавног позива (члан 24 – хитност), рекао је Сретеновић, представљајући резиме извештаја ДРИ за 2013. годину.

Закључивање уговора за набавку добара, услуга и радова који су супротни са конкурсном документацијом и пре истека за заштиту права понуђача у износу од 459 милиона динара, чини 1,46 одсто укупних неправилности у години на измаку.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ОСТАВКА! Загорка Доловац је најодговорнија за системску криминализацију Србије, државног апарата и читавог друштва

5 (4) Након што је коначно извирила из вишегодишње медијске илегале обимним интервјуом објављеним у …

Докле ћете ви Срби да ћутите и трпите ове гологузане из Чипуљића да вас возају као мајмуне?!

5 (12) Глобос осигурање, који је од фебруара у власништву функционера СНС Остоје Мијаиловића, бележи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend