Војни синдикат: Обмане и лажи државног и војног врха

0
(0)

У току данашњег дана Војном синдикату Србије јавио се значајан број припадника Војске Србије који и након другог термина уплате бонуса нису добили обећаних 10.000 динара.

На прву руку дискриминисана су цивилна лица на служби у Војсци Србије којим је уплата извршена 25.12.2017.године, док је осталима реализована 22.12.2017.године.
Након овога уследило је и нешто, тешко појмљиво. Нечијом одлуком око 150 припадника Војске Србије, изузето је од исплате једнократне помоћи јер је неко проценио да они помоћ нису заслужили. Ради се о запосленима у систему одбране који су у месецу новембру кажњени у разним дисциплинским поступцима. Овим су исти кажњени ни мање ни више него два пута за исти пропуст, што је по уставу неприхватљиво при чему овак казна у виду изузимања са списка за једнoкратну новчану помоћ ни једним прописом није предвиђена.

Овакво понашање, кршење наредбе ни мање ни више него председника државе, је недопустиво, а питање је ко ће за то дисциплински да одговара.

Војни синдикат Србије поставља јавно питање председнику државе и врховном команданту Војске Србије:
Господине председниче, до када ћете толерисати кршење ваших наређења, закона и других прописа од стране најодговорнијих људи у Влади Србије и Војсци Србије?
Која је улога министра финансија у доношењу одлука везаних за војску, да није којим случајем преузео улогу врховног команданта, а да Вас о томе није упознао или овакво његово понашање има вашу прећутну сагласност?
И опет вас морамо питати до када ће људи на важним државним функцијама, попут министар финансија и нпр. начелника Генералштаба Војске Србије, тренирати строгоћу искључиво на припадницима Војске Србије?

Тренутно стање ствари је да је 150 припадника Војске Србије грубо дискриминисано, на основу некаквих интерних спискова које је сачинио неко у ланцу командовања, а након Нове године њима ће се придружити још око 2.400 припадника чије плате неће бити увећане за обећаних 10%, већ супротно, умањене и до 20% само због става министра финансија.

Министарство одбране препознало је сугестију Војног синдиката Србије и израдило нацрт Правилника о изменама и допунама Правилника о платама запослених у Војсци Србије и настојало да спречи неправедно смањење плата за око 2.400 запослених који ће услед нове формације бити распоређени на формацијска места нижег положаја за шта нема њихове личне кривице, већ је наведено искључиво последица лоше одређених елемената формацијских места.
Министар финансија је на наведени правилник ставио вето, тако да ако се у наредних пар дана нешто не промени, велики број наших колега примиће у јануару драстично умањене плате и то искључиво због самовоље појединца или је пак све ово само добро осмишљена представа министра финансија. Да ли се у конкретном случају ради о подривању одбрамбене моћи земље процените сами.

Чланови поменутог правилника нису примењивани до сада те исти не би утицали на предстојећи буџет Војске Србије осим ако минстар финансија није унапред планирао повећање плата за 10%, а на конто умањења примања од 20% за око 2.400 припадника Војске Србије.

Vojni Sindikat Srbije

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Адвокати одржали протест испред зграде Владе: Држава крши законе, на децу су послали коњицу и хамере

5 (11) Поништити фалсификоване изборе одржане 21. јуна; Адвокатска комора: Нисмо организатор скупа Адвокати су …

КАКО СЕ ВЛАДА СРБИЈОМ Нарко-дилери, хулигани, криминалци и држава су иста фирма! (видео)

4.9 (8) С обзиром на догађаје претходних дана, текст познатог београдског адвоката Владимира Тодорића је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *