Вучић тврди – биће боље, а и његови гласачи пред Владом

0
(0)

Од председника Владе и изабраног председника Србије у уторак је стигло ново обећање о бољем животу. Александар Вучић рекао је да ће сви грађани до краја године живети боље и да плате и пензије бити веће.

Обећања се заснивају на економским показатељима које грађани не осећају. Међу њима чак и неки који су глас дали баш Александру Вучићу.

Од бољег живота дели нас осам месеци, тврди председник Владе. То обећање ипак није утешило бивше раднике Бека. Петнаести дан заредом протестовали су испред канцеларије човека за којег су и гласали.

Зато изабраног председника и моле за помоћ, да им подели новац од стечајног поступка конфекције „Беко“, фабрике у којој су, тврде, црнчили. У бољи живот све мање верују, јер их је на улицу изгурао тежак живот.

„Ми не можемо месечно да платимо дажбине! А прво платимо дажбине, а оно што нам остане грицкамо млека и леба! Без обзира што Вучић каже боље – не живимо боље нити смо живели боље“, каже Џевад Мисини.

„Знаш кад сам била у позоришту последњи пут? Кад је био Беко преко синдиката. Ја немам паре за позориште, ни за биоскоп. Мени је онај телевизор – ништа више. Кућа и деца. О бањама, летовањима – немојте нас питати! Ми смо спали на дно дна“, каже Љубица Анђелић.

Протест испред владе, за то време у згради министар привреде теши бројкама. Година 2016. је тврди донела бољитак тј. посао за 48 хиљада људи. Какве год да су им плате, боље су каже од социјалне помоћи. Од нове године и плате и пензије биће више.

„Да ли ће то да буде нешто спектакуларно, да ли ће то да буде нешто екстремно, па неће! По неким подацима ми још нисмо стигли на ниво друштвеног бруто производа из 1989. године. Али, покушавамо из дана у дан. Само они злонамерни могу да кажу да нема напретка. Значи, има напретка и то нам признаје читав свет и ми ћемо наставити тим путем“, наводи Горан Кнежевић, министар привреде.

До каквог год побољшања дошло, радна снага у Србији је осуђена на ниско плаћене послове, објашњава економиста Горан Николић. Не очекује да ће грађани за осам месеци осетити бољитак, али тврди да то на крају људима није битно:

„Битна су обећања, није битно шта је стварно. То озбиљно тврдим. То исто у Француској битно је добро обећање. Само људима добро обећавати. Није битно како је сад тренутно. То заиста нема везе. Ја нисам приметио никакву корелацију између економских параметара и преференција бирача“.

Осим виших буџетских примања, председник владе је обећао и да ће минимална плата запослених у приватним фирмама од нове године бити вишак.

Адам Сантовац, Н1

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

2 Коментара

  1. Ne samo da nema napretka, nego i nazadujemo, a u pojedinim oblastima se strmoglavljujemo. Od poboljšanja nema ništa dok god su AV i njegova kamarila na vlasti. Njih stanovništvo Srbije NE ZANIMA. Gledaju samo sebe i svoje džepove. Sve što su dosad uradili bilo je na ŠTETU, a ne na korist Srbije, jer je to jedini način da oni zgrnu velike pare. Oni tolikim parama ne mogu da odole, pa će i dalje raditi isto što i dosad, nanositi štetu svima nama, a o poboljšanju će samo blebetati. Nemamo nikakve šanse sa njima.

  2. Najavljena je smena rukovotstva SNS u Boru. Naime, u Boru vedri i oblači najbliži poltron, šlihter i klimoglavac premijeru. Kako od jedared AV se odriče čelnika RTB Bor, koji osim što je razorio bedem kakav je bio RTB Bor, svojim više činjenjem od nečinjenja, nagrdio je i Bora. U svemu tome je imala veliki udeo vlast, kojoj čelnik RTB Bor na njemu svojstveni način, se najbliže dobližio. Ovakva smena bila je najavljena i 2016., kada je Vučić saznao da mu Spaskovski dostavlja lažovni izveštaji. Kako vreme prošlo, tako i pretnja o smeni se ohladila (“zaboravljena” je), a šta sve mogu pare?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend