fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Вулин: „Спрема се нова пензијска реформа“ (читај као спрема се нова пљачка пензионера)
Вулин: "Спрема се нова пензијска реформа" (читај као спрема се нова пљачка пензионера) 1

Вулин: „Спрема се нова пензијска реформа“ (читај као спрема се нова пљачка пензионера)

Крагујевац — Србија је у протекла три месеца смањила издвајања за укупну масу пензија за око две милијарде динара, а ниво уплата у Фонд ПИО повећан је за око осам одсто.

„То смо успели јер радимо на сузбијању рада на црно и на увођењу финансијске дисциплине“, изјавио је министар за рад, запосљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Вулин је новинарима у Крагујевцу рекао да се припрема реформа пензионог система и измене Закона о Фонду ПИО и да то, како је рекао, не може да се уради преко ноћи.

„Не значи да се мењају услови за одлазак у пензију, већ значи мању папирологију и једноставнију комуникацију са Фондом ПИО“, рекао је Вулин.

Упитан какав је став државе када је реч о приватном пензионом осигурању, Вулин је рекао да су на ту тему вођени разговори министарства рада и финансија и да, како је рекао, оба министарства то сада не могу да препоруче.

„То су озбиљна питања јер пензиони систем је један од стубова друштва. Постоје разне идеје, али ништа не може преко ноћи“, рекао је Вулин и додао да пензионери не треба да брину и да нико неће изгубити пензију.

Упитан да ли они који данас раде треба да брину о својим пензијама и да ли ће бити пара, Вулин је рекао да ће пара бити захваљујући оваквом раду владе и штедњи коју спроводи.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Удружење синдиката пензионера Србије најавило кривичне пријаве због продаје Курушумлијске и Врањске бање 10

Удружење синдиката пензионера Србије најавило кривичне пријаве због продаје Курушумлијске и Врањске бање

Удружење синдиката пензионера Србије је затражило да се поништи одлука Републичког фонда за пензијско и …

Куда иду пензије 11

Куда иду пензије

Од почетка примене закона о смањењу пензија државни званичници су много пута захвалили пензионерима што …

2 Коментара

  1. Pitanje st ce biti sa penzionerima koji su osudjeni od Miloseviceve vldavine NA DOZIVOTNU PATNJU naime dok sam ja radio i zaradjivao plate penzionerima i dok sa ja radio nima sam zaradjivao i njima je penzija rasla i narasla.Evo PRIMERA ja sam radio 40 .g. i dobio sam manju penziju tripata manju od onoga koji ima 15g. staza a po strzci smo srednje strucne spreme pa vas pitam dok sam ja zaradjivaoza njihove penzije jos 25g.pa kada sem ja otisao u peziju dobio sam tri puta manju penziju a imam 25 g . staza vise. EVO JOS DRASTICNIJI PRIMER osobe bez i jednoga dana rada primaju 4-5puta vecu penziju pa se pitam dali se isplatilo raditi i sluziti sramnu drzavu i zaradjivati za teske parazite koji su nam krojili penzije ti pravnici i ti ekonomisti nemaju ni logiku ni zdrav razum zoto smo mi sa tolki stazom osudjeni na epravdu i dozivotnu patnju je dok smo mi radli njimaje penzija rasla to jist oni su napredovali a kada je doslo da mi primimo peziju primamo i do pet puta manju penziju od onih koji nemaju ni dana stza i oni koji su penzionisani sa 10i 15 g staza.Tu nema logike i zdravoga razuma TU TRBA ISPIZTATI I IZVRSITI REFORMU ceniti duzinu radnoga staza poboljsati i opravdati rad a ne nerad sramota primitivaca koji su namestali zakon njima i njihovim potrebama.

  2. Vulin laze kad kaze da se do resenja za penziju dolazi za dva meseca.Ja sam otiso 24.decembra 2014.god.i jos mi nije stiglo privremeno resenje za penziju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *