недеља , јануар 21 2018

WikiLeaks: CIA направила вирус који је при крађи података глумио антивирусни програм „Касперски”

ЦЕНТРАЛНА обавештајна агенција (CIA) направила је штетни компјутерски програм Hive (Кошница) за `скидање` података са заражених компјутера чији код направљен тако да имитира код антивируских програма Лабораторије „Касперски”.

Ово је открио и објавио WikiLeaks, наглашавајући да тај вирусни програм има способност да се при „генерисању сертификата аутентификације” маскира тако да личи на реалне програме.

WikiLeaks наводи да програмски код Hive садржи три елемента који служе за имитирање сертификата антивируса.

WikiLeaks објашњава да жртве напада CIA – када поведу интерну истрагу – по правилу долазе до закључка да их је атаковао онај чије је елементе за сопствено маскирање америчка шпијунажа корисила. Дакле: да им је податке украо „Касперски”.

Ово најновије раскринкавање CIA, које је наставак серије Vault 8, из Вашингтона ће највероватније покушати да оспоре. Само, имаће велики проблем: WikiLeaks до сада није објавио ништа нетачно.

У тој серији досад је објавио безмало 10.000 интерних докумената Ленглија (седиште CIA у Вирџинији).

Да јесте, одавно би га самлели.

Најновије откриће организације Џулијана Асанжа, да је CIA направили шпијунски вирусни програм чије деловање подмеће другима (Лаборатиорији „Касперски”) руски вице-премијер Дмитриј Рогозин прокоментарисао је овако:

„Ах, ко је то нама причао бајке о `руским хакерима`? Ти `хакери` су толико `руски` колико сам је балерина Бољшој театра!”

Факти

Актуелно

Никола Тесла: Земља није планета, већ машина!

Земља је поље, није планета. Није предмет и зато нема ивицу. Земља би се лакше …

Фејсбук вратио стари News Feed

Фејсбук је почео да приказује објаве страница, славних личности и медија у регуларној News Feed …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons