За тебе Весићу и екипу има да отворимо специјалну и ванредну линију Београд-Забела!

За тебе Весићу и екипу има да отворимо специјалну и ванредну линију Београд-Забела!

Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је да ће Град Београд од 1. септембра финансирати поласке БГ воза на релацији БГ Центар – Младеновац.

„Град Београд посебну пажњу придаје саобраћајном повезивању свих делова града и зато смо заједно са компанијом Србијавоз покренули линије БГ воза од Младеновца до станице Београд Центар, односно популарног Прокопа. Од 1. септембра ове године возови ће из станице Београд Центар полазити за Младеновац у 04:22, 15:56 и 16:56 часова док ће из Младеновца полазити за Београд у 05:47, 06:07 и 18:32 сати”, рекао је Весић.

Он је саопштио да ће „овом линијом са центром Београда бити повезан и Сопот преко станице Ђуринци”.

Весић је додао да је град Београд још почетком ове године покренуо иницијативу у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Железници Србије да се покрену ове линије БГ воза и да су наишли на подршку.

„Зато им се данас захваљујемо на разумевању и подршци како би Београд успешније био саобраћајно повезан”, казао је Весић и додао „да ће током времена број линија за Младеновац бити повећаван како капацитети железнице то буду дозвољавали јер у току је реконструкција пруге”.

„Желим да искористим прилику да најавим да ће почетком децембра БГ воз почети да саобраћа и до Лазаревца преко Барајева што значи да ће и ове две београдске општине бити повезане БГ возом са центром Београда”, најавио је Весић у саопштењу и додао да „град Београд преговара са градом Панчевом да се постојеће линије БГ воза продуже од Овче до Панчева како је то било некада”.

„БГ воз је значајан део нашег система јавног превоза а независно од пројекта изградње метроа радићемо нове линије БГ воза”, поручио је заменик градоначелника, преноси Танјуг.

„За трећу линију линију БГ воза од Макиша до Аде Хује, за коју тек треба да се ураде студије потребна су мала улагања односно треба да се уреди 700 метара трасе да би се постојећа железничка инфраструктура повезала са будућим метроом”, рекао је Весић и додао да та „траса не тражи много улагања, али су нам потребама нова возна средства”.

„Нове композиције биће нам неопходне због других будућих линија БГ воза, пре свега оних до Сурчина и аеродрома и то је посао који нас чека наредних година”, указао је Весић.

Политика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Гангула је мало нервозан! Питају ме питају (видео)

Гангула је мало нервозан! Питају ме питају (видео)

Александар Шапић вс Воја Стевановић. Питају ме питају 🙂 Vulinizacija Поделите вест са пријатељима

Васиљевић: Србија се претворила у мафијашки ријалити, којим господари хоботница на челу са Вучићем

Васиљевић: Србија се претворила у мафијашки ријалити, којим господари хоботница на челу са Вучићем

Поводом актуелног стања у држави јавности се саопштењем испред покрета Ослобођење обратио угледни привредник, Србослав …

2 Коментара

  1. Hahahaha, svidja mi se naslov! Tu direktnu i jednosmernu liniju nazvacemo Ze (Zabela ekspres).

  2. ПерунГромовник

    Čim mu vidiš facu odmah znaš da je lopurda!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *