Зашто је поштеђен отац Јелeне Триван , главноосумњичени у афери „Индекс“

Зашто је поштеђен отац Јелeне Триван , главноосумњичени у афери „Индекс“

Како јављају медији након готово 11 година од покретања афере „Индекс“ , Виши суд у Смедереву данас је изрекао првостепену пресуду којом је прогласио кривим све оптужене за продају диплома и испита на Правном факултету у Крагујевцу и осудио их на укупно више од 60 година затвора.

Међутим један од главноосумњичених у то време био је Бранислав Марковић, професор на Правном факултету у Крагујевцу, кога више нема ни у осимњиченима ни међу оптуженима.Бранислав Марковић је иначе отац Јелена Триван, такође недавно оптужене за плагирани докторат.

Јелена Триван некадашња перјаница Бориса Тадића, је као и бројне жуте демократе, већ након неколико месеци од доласка на власт СНС нашла ухлебљење у власти, па је тако преко ноћи постала директорка Службеног гласника.

Подсећања ради, у време Афере „индекс“ управо су њена рођена браћа Предраг и Милан Марковић именовани на места Основног суда у Крагујевцу и Уставног суда Србије, што је и довело до развлачења суђења оптуженима у овој афери, а посебно оцу Јелене Триван који је и физички ослобођен јер се између осталог и пензионисао.

Могуће је, додуше да је оваквој пресуди ишло у прилог и то да диплому овог факултета такође имају и бивши председник Србије Томислав Николић и Александар Вулин.

Медији преносе да је Саша Јовановић осуђен на шест година затвора, Драгана Петровић на седам, Емилија Станковић на пет, Свето Пурић на осам, Божан Власковић на четири, Драган Мрдаловић на шест година затвора, преноси Танјуг.

Оптужени Иван Чукаловић добио је две године затвора, Зоран Симић пет, Милена Петровић три, као и Срђан Ђорђевић и Ненад Ђурђевић.

Оливера Којић осуђена је на две године затвора, Андрија Томовић на три, Радоје Бркић на две, као и Миодраг Мицовић, а Јасмина Нектаријевић на шест месеци кућног затвора.

Весна Веизовић / Васељенска ТВ

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Сумрак страних инвестиција у Србији

Сумрак страних инвестиција у Србији

Након одласка компаније Геокс из Србије у медијима се појављују и информације о отпуштањима радника …

Ви из ЕУ већ деценијама политички подржавате шефове мафија са Хелма који вам ЕУ заузврат пуне са мигрантима, кокаином и хероином!

Ви из ЕУ већ деценијама политички подржавате шефове мафија са Хелма који вам ЕУ заузврат пуне са мигрантима, кокаином и хероином!

Вучић и Ђукановић су се узајамно подржавали, што је резултирало заједничким пријатељствима са контроверзним људима …

2 Коментара

  1. Šta je sa osobama koje poseduju te diplome…..jedan od njih je i profesor na mom fakultetu sa kupljenom diplomom iz Kragujevca 2004. Dali i kupci lažnih diploma podležu sankcijama, ili samo prodavci diploma ?

  2. Колико ће требати времена да се ова пресуда прогласи неважећом због “процедуралних пропуста”, недостатка доказа, или свињских ножица за пихтије.
    Али треба признати, много је лепо читати пресуде овим криминалцима. Па макар и са закашњењем од 11 година. Бар на моменат док напредни хоштаплери не укину пресуду.
    Јер, ако овако нешто пусте, може неком да падне на памет да одузме дипломе скоро свим члановима анти-српске Владе, па онда члановима напредне секте, па онда жутима,… Ко зна где би био крај! У Србији за период након црвених, треба одузети скоро 9.000 нефункционалних доктората и најмање око 30.000 лсжних диплома, пре свега оних партијски додељених. Па затварање фиктивних фалултета, пре свега тзв пословних.
    А то се не сме допустити, зар не?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *