Зашто ми плаћамо силан башибозук у влади Србије и државним институцијама? Житељи Сирче сами су се организовали, како би прочистили и додатано прокопали корита бујичних потока

0
(0)

КРАЉЕВО – После мајске поплаве и велике штете коју су претрпели, житељи Сирче сами су се организовали, како би прочистили и додатано прокопали корита бујичних потока у свом селу, да у случају нове елементарне непогоде ови водотокови поново не угрозе око 400 домаћинстава у свом сливу.

– Пре пет месеци, оближња Западна Морава поплавила је само петнаестак кућа, а у црно су нас завили бујични потоци. зато смо међусобно сакупили новац, тридесетак евра по домаћинству, па ангажовали механизацију и сами прионули на посао – каже Младен Васиљевић, председник МЗ у Сирчи, истичући да су до сада уредили корита два бујична потока, укупне дужине око једног километара, а ускоро ће почети и радови на кориту Сирчанске реке.

По речима Радоице Кочовића, начелника Градског штаба за ванредне ситуације, иако се ова служба – у сарадњи са локалним самоуправама – труди да предузмемо све превентивне мере бар на територији Краљева, Сирча је одличан пример како мештани могу сами да се организују и одраде огроман посао.

Зато је радове у околини Краљева посетио и градоначелник Томислав Илић, обећавши мештанима да ће им локална самоуправа помоћи бар у набавци горива за грађевинске машине.

 

Г. Ћировић, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Драгољуб Бакић: Лоша и неодржавана инфраструктура у Београду главни узрок поплава

0 (0) Архитекта Драгољуб Бакић изјавио је у Новом дану ТВ Н1 да је лоша …

Којих бре 5% привредног раста? Ако ове године после поплава пређе 2% ногом у дупе!

1 (1) Вучић је рекао да инвестициони циклус вредности до 10 милијарди евра има за …

Један коментар

  1. to su trebali ranije da urade!!!!!tipicno srpska posla,prvo najebes a onda mislis!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *