fbpx

Зашто „заштитник грађана“ Јанковић штити Андреја Вучића и крије детаље тајног разговора са њим?

0
(0)

Гостујући у емисији “Прессинг” код Југослава Ћосића на ТВ “Н1″, Заштитник грађана, Саша Јанковић, открио је детаље о “нападу” на брата Александра Вучића, Андреја Вучића. Међутим, одбио је да открије о чему су он и Андреј Вучић у тајном разговору причали.

Званично: Вучић и обезбеђење први напали Жандармерију

Омбудсман Саша Јанковић каже да је кривична пријава против двојице припадника Војне полиције заснована искључиво на документима МУП-а из којих се, између осталог, може закључити да је један од њих носио оружје, ударио жандарма у главу али и да је ВБА незаконито запленила доказни материјал.

Јанковић је гостујући у “Прессингу” рекао да у извештају полиције пише да су дошле четири особе, да је Жандармерија покушала да их легитимише, али је дошло до дрског и бахатог понашања од стране тих особа и да је једна особа крупне телесне грађе ухватила командира вода и покушала да га обори а једном припаднику Кобри је испао пиштољ са метком у цеви.

– Моменат када један жандарм пада на земљу је моменат када га је један припадник Кобри ударио ногом у главу и то је утврдила и полиција, каже он.

Јанковић наводи и постоје три сценарија како је једном од Кобри испао пиштољ. Први је, како истиче да је уперио пиштољ на Жандарме који су покушали да га савладају када је био на земљи али су му они избили оружје ударцем палицом, други је да је пиштољ испао а трећа верзија је да је од силине ударца фуртола пукла и да је пиштољ испао, каже омбудсман.

Према Јанковићу, ово је што званично пише у извештајима МУП. Заборављамо да је Андреј Вучић главни и основни разлог због којег је дошло до инцидента Жандармерије и Војске, али се његово име и име премијера Вучића употпуности избегава!

Запленили све доказе против Андреја

Из докумената МУП-а који су достављени омбудсману закључује се да су припадници ВБА запленили видео снимке у најмање два локала без законских овлашћења.

– Зашто у цивилном свету плене оно што јесте доказни материјал, упитао је омбудсман наводећи да не постоји ниједно законско овлашћење да они то ураде.

Вучићева породица се интимизира са Кобрама

Саша Јанковић указује на још једну незакониту ствар а то је да премијера штите припадници војне полиције и ВБА. Он подсећа на случај откривања камере у Краун Плази и истиче:

– ВБА није могла да обезбеђује цивилни скуп и открије камере. ВБА је у обезбеђењу премијера, контаробавештајно и то је случај камера а војна полиција га физички штити.

По закону, подсећа, они могу да штите припаднике Министарства одбарне и врховног команданта то јест председника државе. Подсећа да ово није први случај и да је и раније указивао на непоштовање закона када су припадници Кобри штитили министарку правде Снежану Маловић.

– Данас се то не крије, ја морам да призовем јавност у помоћ да бих призвао закону оне који га не поштују, истиче омбудсман и поставља питање: “Да ли је безбедност премијера угрожена јер се припадници његовог обезбеђења друже са његовом породицом. Најгоре је ако се обезбеђење интимизира. У интересу је свих – да се ради ефикасно и по закону“.

Зашто Јанковић штити Андреја Вучића?

Јанковић је навео и да је са братом премијера Андрејом Вучићем разговарао одмах након инцидента, али није желео да каже о чему осим што је рекао да он није тражио заштиту од омбудсмана.

Бесмислено

Дакле, проблем између Војске и Жандармерије настао је јер је бахати Андреј Вучић покушао да прође кроз кордон полиције док је град био опкољен безбедносним снагама због одржавања Параде поноса.

Премијер је тврдио да поседује некакве алтернативне снимке који доказују да је његов брат невин, међутим, званични подаци МУП-а доказују да такви снимци не постоје. Шта више, постоје снимци који инкриминишу његовог брата.

Међтуим, уместо да се води полемика око кривичне одговорности премијеровог брата, полемика се води око Министарства одбране, Заштитника грађана, МУП-а, итд.

НИКО не спомиње одговорност бахатог Андреја Вучића и лажи Александра Вучића! Да није било њих двојице, проблем између Војске и МУП не би ни настао. Чак ни Заштитник грађана не сме да каже шта је разговарао са Андрејом Вучићем! Кога то Јанковић штити? Шта је у том разговорима толико поверљиво?

Сме ли Јанковић да каже да је Андреј Вучић напао Жандармерију и да би због тога требало кривично да одговара? Шта ћемо са лажима које је изговорио премијер Вучић на рачун Жандармерије?

 

телепромптер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Директор “Наменске” из Лучана нема за плату радника, али има за базен (видео)

5 (4) И док генерални директор „Милан Благојевић – Наменска“ Лучани Радош Миловановић, обавештава раднике …

Фирми супруге директора БИА скоро 40.000 евра из буџета за медијске пројекте

4.9 (8) Фирми „АДД продуцтион“ у власништву Ирене Гашић, супруге директора БИА и функционера СНС-а …

19 Коментара

  1. Pa zato sto je on zastitnik gradjana……

  2. Znaci ovaj je ustvari zastitnih vuciceve familije,postavljen je od strane politicara da stiti njihove clanove porodica u slucaju da se mlate po ulicama,da se drogiraju i diluju drogu ispred trafika,kad pljackaju narod nemilice i onda stupa jankovic veliki na scenu!!!

  3. Ajde ne nasedajte na udbovske podmetačine, vidite da su se ostrvili na Jankovića kao jedinog protivnika koji ima makar malo moći. Sve ostale su zbrisali ili potkupili.

  4. ODEMU GLAVA I PORODICA. VUCICI SU SPREMNI UBITI COVEKU SVU FAMILIJU..VUCICI OBAVLJAJU SAMI PRLJAVE POSLOVE. ONI NE VERUJU NIKOME.. VUCIC I BRAT SU,,NAJ VECI HOSTAPLERI.. METAK JE ZAKON.!!!

  5. ОВО ЈЕ ЗАШТИТНИК СВОЈИХ ИНТЕРЕСА ,А НЕ ГРАЂАНА!!!

  6. KAKVO PITANJE….PA ZATO STO JE BRAT OD PREMIJERA…………NADJITE MI JEDAN PRIMER GDE SU ZANDARI KRIVI ZA BILO STA………..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *