fbpx

Због Електропривреде Србије инвестиција компаније Јазаки у Шабац на танком леду

0
(0)

У недавном интервју градоначелника Шапца Небојше Зеленовића за телевизију Шабац, разговарало се на тему велике инвестиције Јазаки која планира да запосли око 1700 људи из нашег града, оно што је јако битно истаћи као и један детаљ који је остао уочљив јесте и Електропривреда Србије.

Током интервјуа градоначелник Шапца напоменуо је да Електропривреда Србије још увек није расписала тендер за изградњу трафо станице која је у овом тренутку неопходна како би компанија Јазаки почела реализацију и градњу фабрике. Услови као и сама парцела је делимично опремљена, а према договору остало је да се изгради и трафо станица која је неопходна због капацитета саме фабрике као једног од већи потрошача електричне енергије. Тренутни капацитет постојеће трафо станице је недовољан за компанију Јазаки.

Градоначелник је истакао да ће град Шабац према договору сносити пола трошкова изградње трафо станице, али да одговор од Електропривреде Србије никада није стигао као ни тендер који је требао да буде расписан током лета, а реализација и извођење радова почетком септембра/октобра месеца.

Поставља се јавно питање „Зашто електропривреда Србије угрожава овако важну инвестицију“ која даје могућност за 1700 нових радних места. Политика владе републике Србије је јасна, долазак нових инвеститора и отварање нових радних места, али колико можемо да видимо очигледно је изнад интереса грађана Србије политички интерес који и даље траје, можемо рећи да су политичка нетрпељивост локалне градске власти са једне стране и републичке власти и даље актуелна тема.

Компанија Јазаки је већ отворила своје канцеларије и запослила административно особље, у току су и техничке припреме за изградњу фабрике (планска документација) као и неопходне дозволе, а све то кочи једна трафо станица која треба да се изгради.

Грађани све више изражавају забринутост оваквим потезима и опструкцијама владе републике Србије и Електропривреде Србије, јер у чијем је онда интересу да се једно прича у медијима, а у пракси то сасвим другачије звучи. Да ли су то директне инвестиције које премијер Србије Александар Вучић обећава тако што преко својих директора шаље јасну поруку да за неподобне политичке противнике нема места, боље речено „Ако СНС није на власти на све могуће начине вршити опструкцију“, сигурно да има истине у свему томе, ако не на речима онда на делима.

МојШабац.цом

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Синиша Тодоровић: У ПK Гакову гајили марихуану, умешан Андреј Вучић? (видео)

3 (2) Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар …

Шта си ти смрадино потписао у Маракешу? Ајде на светлост дана та документа маму ли вам је*ем!

5 (6) Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања поручило је да ће о …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *