Те напредњаке испитивали су оперативци пожаревачке БИА, потмомогнута са неколико инспектора те агенције из Крагујевца. Они су саслушавани како бисе открио аутор текста који је узбудио јавност и био главна тема састанка ГрО СНС Пожаревац одржаног у понедељак, дан након што су челници сукобљених струја били на разговор са преседноком Вучићем. На том састанку струја око Степановића оптуживала је градоначелника Спасовића и његове сараднике да су они креатори летка. Ови су то оштро демтовали рекавши да тај летак подмећу они који их оптужују са циљем да их дискредитују, мада, није искључено, да је аутор летка нека трећа страна која жели тим да још више завади сукобљени стране, зарад неког свог интереса.

Тежиште текста спорног летка своди се на оптужбе да неколицина изманипулисаних напредњака предвођеним директором костолачког предузећа „Георад“, Миодрагом Степановићем желе на нелеган начин смене актуелну пожаревачку власт, на чијем челу је градонечелник, Бане Спасовић. Овим путем у целости преносимо садржај поменутог летка.

ЗЛОУПОТРЕБА СЛУЖБЕ БЕЗБЕДНОСТИ! Пожаревачке напредњаке саслушавала БИА

-Поштовани суграђани, поштовани пожаревљани“

Екипа која пучистички намерава да смени актуелну градску власт а на челу са Мишом Миодрагом Степановићем, сином чувеног Добрице Степановића, надалеко чувене лопуже, лопуже која је да би избегла затвор са странкама тадашњег ДОС-а и страном агентуром организовала „5-то октобарске промене у нашем граду, покушава да заташкава своје криминалне радње за које их чека робија. Наиме, поменута екипа на челу са млађаним Степановићем, преко свог пулена др. Данка, директора градске болнице, одговорна је за више стотина „чудних“ смрти Ваших најмилијих!!! ДААА!!! Преко „Еуротранспланта“ и лекара приватника органе које поваде обдукцијом продају на ино тржиште и тако млате паре а Ви сте завијени у црно. Такође, поменута екипа намерава заједно с странкама бившегр режима и страним агентурама да по преузимању власти крене у планско насељавање 50 000 миграната и цигана на територији читаве општине тако што ће вас принудно да исељавају из ваших домова-наводи се у спорном летку за који се заинтересовала БИА. Летак се завршава поруком: „ Драги суграђани, нека Вам је Бог у помоћ ако успеју“!!!

У понедељак, ујутро око осам сати први је саслушан, како сазнајемо од нашег извора блиским истрази, Иван Богдановић, техничко лице запослено у локалној самоуправи. Након њега саслушан је помоћник гтадоначелника, Дтаган Костић, а за њиме и председник градске Скупштине, Бојан Илић. Тога дана саслушана је и чланица градског већа, задужена за спорт, Ана Миљанић, као и директор Пољопривредних стручних служби, Александар Стојановић и члан градског већа, Иван Јовић. Истог дана саслушаван је и директор „Георада“ МиодрГ Степановић, који је и сутрадан виђен у седиште пожаревачке полиције. У уторак, према речима нашег извора, одборник у Скупштини града Пожаревца, Стефан Ћурчић, док је био у градском здању, неколико пута био је позиван да се нигде не удаљава, јер треба да буде саслушан.Како сазнајемо, међу последњим на саслушање позван је помоћник градоначелника задужен за односе са јавношћу, Ненад Петровић.

Према нашим сазнањима, сви који су саслушавани осећали су се веома непријатно, а многи су били и видно уплашени, јер им је то било први пут да их саслушава неки државни орган, и то орган какав је Биа. Један од саслушаваних рекао је да су га испитивала тројица оперативаца и да су му инпутирали да је креатор многих текстова у једном „опскурном“ таблоиду, не одговоривши му зашто су га против своје воље позвали.-Када сам позван да дођем у полицију, ја сам то одмах и учинио. Испитивали су ме да ли знам нешто о летку, на шта сам им одговорио да знам, али да га нисам видео. Били су дрчни, да не кажем безобразни, тачније двоје су била коректна, док је трећи, по принципу доброг и лошег полицајца, најкрупнији, повишеним гласом уносећи ми се у лице тражио од мене додатне информације. И ја сам на њега подигао глас, на шта ме је питао што вичем на њега. Рекао сам му како се ти према мени понашаш, тако се и ја понашам према теби. Ни сам не знам зашто је за овај летак ангажована БИА, а не редовна полиција. После два сата „малтретирања“ пуштен сам из полиције уз наредбу да се не удаљавам из града-рекао је сав узбуђен овај „испитаник“ , замоливши да му се не открива индититет, јер, како је нагласио, био је третиран као неки криминалац, што у животу није доживео.

Оперативци БИА након свих саслушаних одлучили су да двојицу напредњака пошаљу у Безбедносни институт у Београду, на полиграфсло испитивање. За Београд су послати одборник Стефан Ћурчић и већник Иван Јовић. Један од њих ангажовао је за браниоца познатог пожаревачког адвоката који је рекао да је остао у Пожаревцу у приправности, јер му је клијент отишао на полигравско испитивање као грађанин, а не као осумњичено лице, зашта није потребан бранилац. –Прво, није ми јасно зашто је ангажована БИА, јер тражи аутора текста, а не испитује наводе у њему, које се односе на наводну трговину органима и насељавању миграната, зашта је и надлежна. На откривању аутора летка треба обична полиција да ради, јер у њему се ради, ако се докаже, о делу клевете, које од пре неколико година није кривично дело, које је укинуот зарад политичара да би се могли међусобно да препуцавају, већ се оштећени упућије на парнички поступак. Седим кући и чекам да ми се клијент јави. Полиција може да у току разговора са грађанином, да промени његов статус у статус окривљеног, зашта је потребан бранилац. Ако се то деси ја идем за Београд у својству браниоца, а ако не, остајем кући-појаснио нам је и објаснио правну регулативу овог случаја познати пожаревачки адвокат.

До почетка писања овог текста нисмо сазнали судбину двојицу напредњака који су полиграфски испитивани.

Како смо на крају сазнали истага поводом овог случаја се наставља и очекује се врло брзо откривања аутора летка, као и мотив његове израде.

Летак

Спорни летак који је изазвао огромну пажњу написан је на кућном рачунару у својству текста и као такав штампан је на обичном штампачу у незнатном броју примерака. Претпоставља се у стотинак, који су и диструбуирани. Да је урађен у облику флајера у некој штампарији, било би лакше да се открије аутор. Овако, полиција и БИА мораће мало више да се потруде у решавању овог случаја незапамћеног у Пожаревцу.

Данас.рс