Зна ли ико чиме се ова жена бави и коме то она таква неспособна одговара на челу Тужилаштва?!
Загорка Доловац , фото П.Милошевић

Зна ли ико чиме се ова жена бави и коме то она таква неспособна одговара на челу Тужилаштва?!

4.8
(5)

Према Уставу Републике Србије, јавно тужилаштво требало би да је „самосталан државни орган који гони учиниоце кривичних и других кажњивих дела“. Kратком изјавом о најновијем хапшењу криминалне групе Веље Невоље и ћутањем о дружењу блиских јој тужилаца са сарадником Беливука, Републичка јавна тужитељка Загорка Доловац улогу тужилаштва демантује.

Републичка јавна тужитељка Загорка Доловац забринула је већ једанпут јавност својим дугим одсуством и неоглашавањем о свим аферама и криминалим активностима које су се у нашој земљи догађале. Оправдана је стога била брига да ли ће Доловац нестати и након последње у низу акције државе у „борби против мафије“.

Она се, међутим, огласила након пар дана и прилично штуро оценила да је хапшење Веље Невоље снажан одговор криминалним групама и да свима мора бити кристално јасно да „криминал, криминалци и криминалне групе немају места у нашој држави и друштву“.

Осим ове уобичајене флоскуле, коју је можда научила и од Вучића који је понавља као мантру, Републичка јавна тужитељка није овај случај који већ данима потреса Србију, даље коментарисала. Али има ко јесте и ко жели.

– Нема сумње да ће одговарати они који су давали подршку криминалцима и већ се ради на томе. Већ су неки полицајци на испитивању и људи из БИА, истрага се води. Држава нема страха и урадиће свој посао – рекао је Вучић на питање новинара како је могуће да ова криминална група буде толико јака и да ли ће неко из државних органа одговарати за то.

Вучић, изгледа, боље од Доловац, министра унутрашњих послова и осталих служби које на решавању овог случаја и процесуирању ухапшених раде, зна шта се дешава и на који начин. Ово и није чудно, јер се већ одавно слути, а нарочито након изласка из председништва скривајући се са фасциклом на глави, да је Доловац само пијун којим Вучић управља.

Да Вас подсетимо: Панчевци не одустају од одбране градског парка
Доловац би, пак, осим о хапшењу Веље Невоље и криминалне групе морала да се огласи и о спрези људи из тужилаштва са овим мафијашким круговима. Њени блиски сарадници Томо Зорић, секретар Државног већа тужилаца и Милица Љубичић, заменица Другог основног јавног тужиоца ухваћени су у незгодном моменту са сарадником Веље Невоље.

Kо су тужиоци блиски Загорки Доловац, али и Вељи Невољи и његовом клану?

Наиме, Зорић и Љубичић су се приликом лишавања слободе Беливуковог сарадника Милоша Ђукановића, познатијег у Панчеву као Мали Ђука, у ресторану „Ветрењача“ нашли са њим за истим столом. Наводно, како би Ђукановић Зорићу дао рачуне и новац за закуп стана.

Беливук је за наношење тешких телесних повреда, добијао на основу споразума са Првим основним јавним тужилаштвом изузетно благе казне. Ово се није могло десити без испреплетаних веза између Беливука и тужиоца, а веза је чини се, јасна.

Да ли ће се Доловац усудити да објасни повезаност својих блиских сарадника са криминалним круговима Веље Невоље и хоће ли коначно почети да ради свој посао?

Извор: Директно.рсrs

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милан Думановић: Стефановић и Хркаловић имају доказе против Вучића, зато не смеју да их хапсе

Милан Думановић: Стефановић и Хркаловић имају доказе против Вучића, зато не смеју да их хапсе

5 (7) Некадашњи припадник Одељења Министарства унутрашњих послова (МУП) за тајно праћење Милан Думановић изјавио …

Бивши припадник ВОА Саша Вујисић који је у бекству сарађивао са нарко-бандом из Јовањице

Бивши припадник ВОА Саша Вујисић који је у бекству сарађивао са нарко-бандом из Јовањице

0 (0) Бивши припадник Војнообавештајне агенције (ВОА) Саша Вујисић, који је у бекству под оптужбама …

Један коментар

  1. Koliko aw ja razumem u te stvari ova žena je tzv. čuvar mesta koji sedi na toj funkciji samo zato da funkcija bude zauzeta, da na nju SLUČAJNO ne bi došao neko ko bi eventualno pao u napast da radi svoj posao.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend