Србија

Не отварајте врата, напредњаци вребају

Смучили су вам се продавци кромпира, Јеховини сведоци, поправљачи кишобрана и остали знани и незнани који вам звоне на врата и хоће нешто да вам увале, да вас испитају, или само мало да вам гвирну у стан? Е, сад се појавила нова врста – напредњаци! Наиме, активисти владајуће странке, у циљу победе њиховог вође на предстојећим председничким изборима раширили су се по Србији и прикупљају информације о политичким ставовима и уверењима грађана. Немојте наседати на њихове приче, то што раде није дозвољено!

Зимус су неки напредњаци бар чистили снег испред зграда (нажалост, са тарабом са страначким обележјима на леђима), а сад…

Подаци се злоупотребљавају

Демократска странка Србије скреће пажњу грађанима да буду веома опрезни при сусрету са активистима Српске напредне странке, који их узнемиравају долазећи на врата, сакупљајући информације које се касније брутално, на њихову штету злоупотребљавају.

“Подаци о грађанима које активисти на овај начин прибављају користе се за формирање базе података о чланству, симпатизерима других странака и политичким опредељењима појединаца и њихових породица. Они се касније употребљавају приликом доношења одлука о запошљавању у јавном сектору: јавним предузећима, локалној самоуправи и институцијама образовања, здравства, културе…

Посебно се уписују они који не воле СНС

Приликом подношења извештаја са терена, активисти СНС су странци дужни да наведу сазнања о политичким ставовима сваког од анкетираних грађана до којих су дошли током тзв. кампање од врата до врата и посебно да упишу грађане који су показали јасно испољен непријатељски однос према СНС.

Подсећамо грађане да су политичка уверења приватна ствар сваког појединца у која нико нема право да задире. Они нису дужни да било коме дају информације о својој страначкој припадности, политичким уверењима, одлуци да ли ће и како гласати и друге сличне информације.
Најцелисходније је анкетаре игнорисати и на уљудан начин испратити са врата”, наводи ДСС.

Вестионлине

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!