fbpx

Власник „Јужне“ Бачке гарант СНС

0
(0)

Драгољуб Збиљић, власник једне од највећих српских компанија у области енергетике, био је гарант за кредит који је 2012. године СНС подигао за потребе изборне кампање, сазнаје БИРН.

Власник „Јужне Бачке“ компаније која годишње приходује десетине милиона евра, од чега највише у пословима са државом, тесно је повезан са владајућом Српском напредном странком.
БИРН сазнаје да је садашњи власник „Јужне Бачке“ Драгољуб Збиљић пред парламентарне и председничке изборе 2012. године, у једном моменту био једини гарант кредита од 55 милиона динара који је СНС подигао у Универзал банци.

Јавност је за послове „Јужне Бачке“ чула након истраживања БИРН-а у коме су показали да су добили посао исушивања поплављеног рудника Тамнава – Западно поље, иако за то нису имали потребне референце, док је непотребно одлагање исушивање копа увећало штету за 120 милиона евра.

Тада је, крајем 2014. године, Драгољуб Збиљић самоуверено изјавио: „Нисам члан странке и немам никакве везе са Српском напредном странком“.

Данас, две и по године касније, БИРН је дошао у посед документације из које се види да је СНС 25. априла 2012. године подигао краткорочни кредит код Универзал банке на 55 милиона динара (пола милиона евра), а са роком доспећа 25. јуна исте године.

Цело истраживање на јавно.рс.

Пише: БИРН

Фото: Александар Ђорђевић / БИРН

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нарко дилер Предраг Колувија у редовном и сталном контакту са државним врхом, људима из врха МУП-а, војске…

4.3 (25) Оптужница против Предрага Kолувије, коју је KРИK јуче добио од Тужилаштва за организовани …

Скандал с народним парама: „Око соколово“ на половним возилима ГИМ-а!?

4.7 (12) Одборник Народне странке у Скупштини Београда, адвокат Милош Павловић, изјавио је данас да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *