Дарија Кисић Тепавчевић Фото Танјуг

200 милиона динара од ЕПС-а за породицу Kисић!

4.7
(34)

Kао бомба је у делу јавности која има могућност да добије неке информације, ођекнула вест да је Бојан Kисић, брат др Дарије Kисић Тепавчевић и муж министарке правде Неле Kубуровић, први човек компаније НИТЕС, која је са државним фирмама потписала уговоре вредне више десетина милиона евра. Објашњење министарке да је то мултинационална компанија која послује по истим стандардима и у осталим земљама света показало се као ординарна лаж!

фото: Танјуг, Драган Кујунџић

Прво, НИТЕС није никаква мултинациоална компанија већ фирма регистрована у Чешкој, чији је власник Миодраг Шкрбић, близак пријатељ браће Вучић и Милорада Додика.

Друго, фирма осим у Србији, послује само у Босни и Херцеговини, тако да од праксе по којој послује у осталим земљама света нема ништа.

А како изгледа српска пракса види се из уговора које Директно.рс ексклузивно објављује:

Први део уговора

Дакле, компанија коју је представљао Бојан Kисић је са ЕПС-ом потписала уговор вредан 199.750.000 динара за обављање посла „природа и обим радова и основна обележја радова, место извршења радова, ознака из класификације делатности, односно назив и ознака из општег речника набавке“. На тендеру је процењена вредност набавке била 200 милиона и НИТЕС је дао понуду за читавих 250.000 динара мање. Људи који воде НИТЕС су имали сјајан осећај да ће на послу вредном 1,8 милиона евра проћи са понудом мањом за 2.000 евра од максимално могуће. То се зове таленат за бизнис!

Други део уговора

Право је чудо како се Бојан Kисић и Миодраг Шкрбић нису плашили да ће се појавити још неки понуђач и понудити нижу цену, него су храбро, свесни свог квалитета изашли са оваквом ценом. И добили посао, јер, гле чуда, осим њих на тендер се није пријавила ниједна друга фирма из земље и света.

Ниједној другој софтверској компанији није био интересантан посао вредан скоро два милиона евра? Неће бити да је тако. У питању је разрађен систем у коме се свим осталима објасни да не треба да се пријављују јер то није паметно. Зато не чуди податак да се број послова које ЕПС даје приватним компанијама на тендерима где се пријави само један понуђач ближи стопостотном проценту.

фото: Бета

Тако је било док је са ЕПС-ом радио „Проинтер“, фирма која је некад била у власништву Славише Kокезе и која је са прихода од нешто висе до 100.000 евра дошла до прихода од неколико десетина милиона евра. И то све у периоду од 2012. до 2015. године када је највећу српску интернет звезду на пиједесталу заменио Миодраг Шкрбић.

Уз, као што се сада види, помоћ Бојана Kисића.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Предраг Поповић: Бетонирање Дунава

5 (8) Под влашћу Српске напредне странке Србија је престала да постоји као држава, постала …

За оне који се усуде да увреде породице политичара КАЗНА пет година затвора?

5 (6) Чланови породица највиших државних функционера убудуће би могли да буду заштићени од сваке …

5 Коментара

 1. NARODU SU UVELI VANREDNO STANJE I POLICIJSKI CAS, A IZBEGLICE IZ BOSNE KISICI POD OKRILJEM NOCI PLJACKAJU SRBIJU, A DRUGI POSTAVLJAJU 5G MREZU PO CELOJ SRBIJI. SPAS JE SAMO DA NAROD IZADJE NA ULICU, A LPOVE STRPAJU U ZATVOR I ODUZME IM IMOVINU STECENU KRADJOM.

  • Dobro si primetio kao da u bosni se radjaju samo geniji , Tamo su najbolji travari koji ojadise ovaj narod, tamo su najbolji politicari i najveci lopovi porazmestani po ministarstvu i skupstini koji donose yakone kako da ojade Srbiju, tamo je slag biznis lopova , Pevaci, jelo ice i pice,
   Onj koji napusti svoju rodnu grudu nece cuvati ni ovu u kojoj je pobegao Dosao je samo da je opljacka a mi Cutimo.

 2. Немојте да сте малициозни госпођс Кубуровић Кисић каже да је Комисија за праћење сукоба интереса веома строга, те да нема шансе да се мимо тендера било шта уради, јер је врло транспарентан процес…..
  Нисам сигурна јели то она окаснила са првоаприлском шалом, или сви функционишу у влади по истој
  мантри, , наученој напамет спремној за декламовање у сваком тренутку….
  Па министарко јели ви стварно имате високо мишљење о себи ??? Да сте најбоља прилика за министра правде? Да је заова јединствен примерак лекара са свом пожртвованошћу заслужила популарност звезде на суморном здравственом српском небу??? Да је млади господин Кисић ала ИТ сектора, те да му нема равна??? Оволико чланова дате фамилије се“ прочуло“квалитетима, ко зна колико их је још „даровито“ да из државне касе као доказ квалитета одувају срества и ускрате функционисање неких служби ……………

 3. Rotari klub je svemoćan, sve se prepoznaje ko je gde i kako i šta radi. Lova leti na sve strane. Pre neiki dan reče čovek iz obezbeđenja da je video deo sadržaja jedne osbe iz vlade koja imitara mučkarca, nosi muški polni organ crne boje, verovatno od silikona, veličine oko 22-23 cm, po brzoj proceni. Poznato je da to u svetu lezebejki kao sprava za masturbaciju.

 4. Veoma interesantno, ugovor zaključen pre donošenja odluke o dodeli ugovora. Odluka o dodeli ugovora doneta 13. 12.2019. godine, a ugovor zaključen skoro godinu dana ranije – 08.01.2019. godine. Kako je ovo promaklo gospođi zaovi, ministarki pravde, to samo onaj gore zna. No obzirom šta se sve za vreme njenog ministrovanja navaljalo, počev od donošenja raznih zakona prosleđenih od strane briselskih birokrata, koje ni većina država EU nije usvojila, uredbi sa višom pravnom snagom od zakona i ustava, do izmene ustava ove zapadne kolonije, kojim će, pod izgovorom usklađivanja najvišeg pravnog akta države sa evropskim zakonodavstvom, iz njega biti izbačene odredbe u kojima se pominje AP Kosovo i Metohija, onda ni ovakva anomalija iz ugovora nije važna. Ako i njen prethodnik nije znao da je Briselski sporazum pravni akt, već samo politički, kako je obrazložio svoj stav kojim bi Ustavni sud trebao odbaciti zahtev za ocenu ustavnosti tog sporazuma, što je, naveliku sramotu, većina sudija tog suda prihvatila, šta više može iznenaditi bilo koga ko je pošteno žuljao fakultetsku klupu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend