Србија

Маја зечица извела државни удар у скупштини

Хаос у Скупштини Србије настављен је и на јучерашњој, првој редовној седници у овој години, пошто је председница парламента Маја Гојковић, пре утврђивања дневног реда, отишла у Владу Србије на консултације странака владајуће коалиције. После консултација Гојковићева је рекла да ће седница Скупштине бити настављена по завршетку председничких избора.

Њен потез је Бошко Обрадовић, посланик и лидер Двери, окарактерисао као укидање најважније институције и “спровођење државног удара”. Он је премијера Александра Вучића оптужио да се опет спрема за изборну крађу јер не може да победи у првом кругу председничких избора.

Да ће Вучић учинити све да би тријумфовао, сматра и Зоран Живковић, председник Нове странке, који прекид заседања оцењује као деградацију институција.

Он је рекао да се “Вучић према институцијама односи као да су његова приватна прћија која му је остала од деде”.

Парламент је, према мишљењу Гордане Чомић, посланице ДС, злоупотребљен због предстојећих избора.

Саша Радуловић, посланик и лидер покрета Доста је било, прекид заседања види као покушај спречавања расправе и да посланици буду онемогућени да постављају питања.

Чедомир Јовановић (ЛДП) је подсетио да су и неке раније власти покушавале да ућуткају опозицију током кампање, али да су за то платиле цену на изборима.

Посланичка група Нова Србија – Покрет за спас Србије сматра да је прекидом седнице урушена Скупштина Србије.

Борба за фер услове

Председнички кандидати Саша Јанковић, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић сагласни су да им је циљ спречавање изборне крађе и заштите права бирача да неометано и без страха бирају председника.

Од државних органа су тражили да не допусте понављање нерегуларности које је Оебс забележио на прошлогодишњим парламентарним изборима, а Републичку изборну комисију позвали да призна право судским оверитељима да врше оверу потписа грађана за подршку председничким кандидатима.

Д. Декић – Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!