Економија

Ништа од продаје „Југоремедије”

Зрењанин – Продаја зрењанинске фабрике „Југоремедија”, заказана за понедељак, 16. октобра неће бити обављена. Она је требало да се прода јавним надметањем али се за овај поступак до, крајњег рока, 9. октобра нико није јавио. У ствари, нико није откупио документацију вредну пола милиона динара нити је уплатио неопходни депозит од 762.700 динара.

Некада најуспешнија зрењанинска фабрика била је дуго под стечајем, а онда је и банкротирала. У њеној продаји повериоци виде шансу да наплате своја потраживања, али су оне испољавањем слабог интереса купаца сада смањене. Обор поверилаца се жалио да је заказивање јавног надметања преурањено, што је стечајни судија уважио и дао рок стечајном управнику да у року од 15 дана одлучи о новом датуму продаје.

Планирано је да се „Југоремедија” продаје као правно лице, односно да се на продају понуди целокупна имовина, која се састоји од индустријског комплекса укупне површине 7,5 хектара. Интересантно је да се поред некретнина, односно производних погона, на списку за продају налази и 21 жиг којим се оверава интелектуална својина. У пакету за продају је и парница која се води за повраћај дозвола за стављање лекова у промет чији је власник фармацеутска кућа, а које је, по мишљењу тужилаца узурпирао привремени закупац фабрике који се из ње повукао.

Политика.рс

Фото Ђ. Ђукић

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!