Србија

ХАОС У ГОШИ: Радници спречили новог директора да уђе у фабрику, интервенисала полиција

СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА – Радници фабрике шинских возила “Гоша” спречили су новог генералног директора Радишу Савића да уђе у фабрику, а због могућих сукоба, интервенисала је полиција.

Нови директор је, у пратњи полицајаца, отишао у полицију и тужилаштво заједно са својим адвоката, а радници су и даље испред улаза у фабрику.

Иначе, Савић је уписом у Агенцију за привредне регистре од данас званично законски заступник “Гоше” уместо досадашањег директора Милутина Шћепановића.
Радници кажу да су променом директора под знаком питања и сви споразуми које су до сада потписани након прекида петомесечног штрајка.

Прочитајте још – “Гоша” без руске наде

Радници су због претње стечајем прогласили “тихи штрајк”, што значи раде на већ уговореним пословима, али не прихватају нове послове.

Гоша ће се 16. новембра наћи пред Привредним судом поводом захтева за стечај земунске фирме АА Капитал Консалтинга 2017, који је од једне од “ћерки-фирми” претходног словачког власника откупио дуг у вредности од 400 хиљада евра.

Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Vučić se hvali, a zapadni smradovi hvale ekonomske reforme koje se svode na uništenje srpske privrede. Prema Zapadnim interesima koje su u Bratislavi na sastanku “elite Sveta” pod tačkom 8. doneli naredbu da Srbija mora biti isključena iz evropskog razvoja. Najveća tuga je što ti jadni radnici od države traže pomoć, a ona ih je svesno dovela do toga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!