Хроника

Синиша Мали купио и кућу Леке Ранковића, вредну око 4 милиона евра?!

„Да ли је тачно да је министар финансија Синиша Мали купио кућу у којој је од 1966. до 1983. године живео Александар Лека Ранковић, шеф тајне службе и министар полиције у некадашњој СФРЈ,а чији је власник све до национализације била Смиљана Чавић?

Објекат је у Улици Андре Николића 5, на Сењаку, од 409 квадрата, са два мања објекта од 108 метара квадратних, те око 40 ари плаца на овој елитној локацији“, питала је у Скупштини Србије Соња Павловић, посланик посланичког клуба Самостални посланици.

Она је у делу седнице посвећене посланичким питањима навела да је на тржишту некретнина тај објекат (на слици испод) својевремено процењен на 4, 5 милиомна евра, да би 2017. године његова цена пала на 3, 7 милиона евра и ужива статус „Добро под претходном заштитомн“, у оквиру просторне целине Сењак – Топчидерско брдо – Дедиње .

„Ово здање 2000. године од Владе Србије добио је Олимпијски комнитет Србије, али га је преписао Граду Београду, који је објекат дао у продају како би додатно потпунио буџет. У то време је господин Синиша Мали био градоначелник Београда, тако да још једном питам Малог да ли је ова информација тачна и, уколико јесте да ли је ову некретнину министар финансија пријавиуо Агенцији за борбу против корупције, приликом струпања на дужност министра финансија у Влади Србије”?

Иначе, на слици испод можете видети Синишу Малог и Милутина Фолића, како разгледају ову некретнину. Да ли је Синиша тада одлучио да се упусти у куповину?

Павловићева је питала и председника Александра Вучића ко командује Војском Србије након што је начелник Генералштаба Љубиша Диковић стекао све услове за пензију, напунивши 58 година.

„Све одлуке које потписује Љубиша Диковић су незаконите, јер од 22. маја није у професионалној служби“.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!