Синиша Мали купио и кућу Леке Ранковића, вредну око 4 милиона евра?!

„Да ли је тачно да је министар финансија Синиша Мали купио кућу у којој је од 1966. до 1983. године живео Александар Лека Ранковић, шеф тајне службе и министар полиције у некадашњој СФРЈ,а чији је власник све до национализације била Смиљана Чавић?

Објекат је у Улици Андре Николића 5, на Сењаку, од 409 квадрата, са два мања објекта од 108 метара квадратних, те око 40 ари плаца на овој елитној локацији“, питала је у Скупштини Србије Соња Павловић, посланик посланичког клуба Самостални посланици.

Она је у делу седнице посвећене посланичким питањима навела да је на тржишту некретнина тај објекат (на слици испод) својевремено процењен на 4, 5 милиомна евра, да би 2017. године његова цена пала на 3, 7 милиона евра и ужива статус „Добро под претходном заштитомн“, у оквиру просторне целине Сењак – Топчидерско брдо – Дедиње .

„Ово здање 2000. године од Владе Србије добио је Олимпијски комнитет Србије, али га је преписао Граду Београду, који је објекат дао у продају како би додатно потпунио буџет. У то време је господин Синиша Мали био градоначелник Београда, тако да још једном питам Малог да ли је ова информација тачна и, уколико јесте да ли је ову некретнину министар финансија пријавиуо Агенцији за борбу против корупције, приликом струпања на дужност министра финансија у Влади Србије”?

Иначе, на слици испод можете видети Синишу Малог и Милутина Фолића, како разгледају ову некретнину. Да ли је Синиша тада одлучио да се упусти у куповину?

Павловићева је питала и председника Александра Вучића ко командује Војском Србије након што је начелник Генералштаба Љубиша Диковић стекао све услове за пензију, напунивши 58 година.

„Све одлуке које потписује Љубиша Диковић су незаконите, јер од 22. маја није у професионалној служби“.

Данас.рс

Актуелно

Тончев наместио Звезду на -5

Француски правосудни органи покренули су истрагу поводом сумњи да је намештен резултат утакмице Пари Сен …

Пљачка Београђана: СНС „реконструише“ улицу која је завршена ПРОШЛЕ године!

Дупле реконструкције улица, тргова, пролаза, плочника широм Србије и нису велика новост. Напредни режим је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons