Насловна / Србија / Економија / ПРОПАДЕ ПОСАО ВЕКА! Етихад и Арапи напуштају Аир Србију

ПРОПАДЕ ПОСАО ВЕКА! Етихад и Арапи напуштају Аир Србију

Повлачење Етихадовог менаџмента коинцидира са одлуком да се у јануару врати управљање приходима и планирање линија из Абу Дабија, где се те одлуке сада доносе, у Београд.

Етихад ервејз ће у наредним данима објавити да неће обновити менаџерски уговор са Ер Србијом који истиче на крају ове године.

То значи да ће сви највиши руководиоци српско-арапске авиокомпаније бити повучени, а да ће управљање Ер Србијом поново бити препуштено Влади Србије. Очекује се да ће Етихад задржати свој власнички удео од 49 одсто у заједничкој компанији.

Након што су Влада Србије и авио-превозник из Емирата склопили уговор по којем је Етихад постао сувласник некадашњег Јата, договорено је и да у наредних пет година фирмом на основу менаџментског уговора управља Етихад. Тај уговор истиче 1. јануара 2019. године, ако до тада не буде обновљен, а Етихад је већ пропустио рок у којем је требало да тражи продужење уговора да је хтео.

Истеком уговора, Ер Србија ће остати без генералног директора, финансијског и оперативног директора, као и других руководилаца.

Повлачење Етихадовог менаџмента коинцидира са одлуком да се у јануару врати управљање приходима и планирање линија из Абу Дабија, где се те одлуке сада доносе, у Београд.

Ово може указивати на то да је Етихад још пре неког времена одлучио да не жели више да управља Ер Србијом.

Подсетимо да је компанију крајем прошле године напустио генерални директор Дане Кондић, који је Ер Србијом управљао од њеног оснивања, а да је претходно из Етихада практично отеран дугогодишњи директор Џејмс Хоган, креатор неуспешне стратегије уласка у посрнуле европске авио-компаније. Ер Србија је већ дуже време на оштрој силазној путањи, уз велике губитке које покривају државне субвенције, снижавање квалитета услуга (без хране и пића у основним тарифама) и тихо отказивање наруџбине 10 нових авиона ербас А320НЕО, који су пре пар година громогласно најављивани.

ИЗВОР: Еспресо / Б92

Актуелно

Марко Ђурић не жели да саслуша десеторо преварених Срба са Косова и Метохије!

(Молбу коју смо добили путем електронске поште преносимо у целости) Група десеторо радника бивше Унмик …

Џереми Корбин најављује изгласавање неповерења влади Терезе Меј

Лидер водеће британске опозиционе Лабуристичке партије упутио је сигнале да ће његова странка затражити гласање …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons