Економија

Проф др Комазец демонтирао Вучићеву економску превару: Опет ће украсти пензије! (видео)

Србију чека велики пад БДП и све приче режима о томе како ћемо најбоље проћи економски у Европи немају везе са реалношћу. Ово за “Центар” и “Србин инфо” истиче проф др Слободан Комазец и наглашава да нико у свету није никада делио паре из буџета како је хтео, као што то ради Александар Вучић, који за то по Уставу и нема право.

– Буџет је ушао у дубоку кризу, а нама нарастају спољни дугови. Задужујемо се по неповољним условима у иностранству. Последње задужење је по камати од 3,45 одсто, што је веома висока камата.

Спољни дуг на крају године ће бити већи од 35 милиајрди евра, односно преко 80 одсто БДП-а. Ми нећемо моћи да извршавамо редовне ислате из буџета, као што су плате и пензије.

Вероватно ће бити смањене пензије, а сигурно замрзнуте, као и плате у јавном сектору. А криза ће бити можда још већа. Шта ће тек онда бити? Људи на власти су незналице и не могу да се изборе са оваквим проблемима.

Шта је још рекао професор Комазец погледајте и послушајте у интересантном интервјуу.

Србин.инфо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!