Србија

ДУМАНОВИЋ: Вучић дугује одговоре о убиству Оливера Ивановића

Један од оснивача покрета Ослобођење и бивши припадник Управе криминалистичкеполиције Милан Думановић изјавио је данас да Александар Вучић „српској јавности дугује многе одговоре о убиству Оливера Ивановића“.

Повод Думановићевог обраћања је напуштање скупштинске расправе о Косову и Метохији од стране посланице СНС Милене Поповић, иначе удовице покојног Ивановића, брутално убијеног у јануару 2018. године у Косовској Митровици. Поповић је том приликом навела „да не жели да седи у истој просторији са (потпредседником Српске листе) Миланом Радоичићем“.

„У оваквим ситуацијама, полиција је дужна да испита Милену Поповић јер постоји основана сумња да има сазнања о умешаности Радоичића“, објашњава Думановић. Он подсећа да је Александар Вучић прво тврдио да не зна ни како Радоичић изгледа, да би затим почетком ове године „окренуо ћурак“ и почео јавно да брани Радоичића и тврди како овај функционер Српске листе није умешан у убиство.

„Оливер Ивановић је убијен пре три и по године и ми данас видимо да та истрага стоји у месту, вероватно је политички заустављена. Вучић се нада да ће народ заборавити на то“, истиче Думановић.

Функционер Ослобођења додаје да се ради о „психолошком трику који председник СНС често користи када се ради о Косову и Метохији“, подсећајући да је исто тако избегавао одговоре на питања покрета Ослобођење о предаји енергетског система на северу Косова, као и о садржају 48 споразума потписаних између Београда и Приштине.

„Он рачуна на заборав народа, али ми му поручујемо – злочине и издају српски народ
не заборавља“, каже Думановић.

Из покрета Ослобођење захтевају да се јавност што пре обавести о статусу истраге убиства Оливера Ивановића. Подсећају и да су у марту 2021. јавности предочили аферу у којој су из Београда у Приштину послати досијеи о злочинима ОВК, у замену за укидање оптужнице Радоичићу. Ови наводи до данас нису демантовани, кажу у покрету Ослобођење.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

  1. Zamislite MILIJARDE zločina koji je KULT zvani policija prečutala svuda u Svetu…. Jezivo.
    Misliš da imaš pravo i na pravdu i na nepravdu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!