ДУМАНОВИЋ: Вучић дугује одговоре о убиству Оливера Ивановића

ДУМАНОВИЋ: Вучић дугује одговоре о убиству Оливера Ивановића

Један од оснивача покрета Ослобођење и бивши припадник Управе криминалистичкеполиције Милан Думановић изјавио је данас да Александар Вучић „српској јавности дугује многе одговоре о убиству Оливера Ивановића“.

Повод Думановићевог обраћања је напуштање скупштинске расправе о Косову и Метохији од стране посланице СНС Милене Поповић, иначе удовице покојног Ивановића, брутално убијеног у јануару 2018. године у Косовској Митровици. Поповић је том приликом навела „да не жели да седи у истој просторији са (потпредседником Српске листе) Миланом Радоичићем“.

„У оваквим ситуацијама, полиција је дужна да испита Милену Поповић јер постоји основана сумња да има сазнања о умешаности Радоичића“, објашњава Думановић. Он подсећа да је Александар Вучић прво тврдио да не зна ни како Радоичић изгледа, да би затим почетком ове године „окренуо ћурак“ и почео јавно да брани Радоичића и тврди како овај функционер Српске листе није умешан у убиство.

„Оливер Ивановић је убијен пре три и по године и ми данас видимо да та истрага стоји у месту, вероватно је политички заустављена. Вучић се нада да ће народ заборавити на то“, истиче Думановић.

Функционер Ослобођења додаје да се ради о „психолошком трику који председник СНС често користи када се ради о Косову и Метохији“, подсећајући да је исто тако избегавао одговоре на питања покрета Ослобођење о предаји енергетског система на северу Косова, као и о садржају 48 споразума потписаних између Београда и Приштине.

„Он рачуна на заборав народа, али ми му поручујемо – злочине и издају српски народ
не заборавља“, каже Думановић.

Из покрета Ослобођење захтевају да се јавност што пре обавести о статусу истраге убиства Оливера Ивановића. Подсећају и да су у марту 2021. јавности предочили аферу у којој су из Београда у Приштину послати досијеи о злочинима ОВК, у замену за укидање оптужнице Радоичићу. Ови наводи до данас нису демантовани, кажу у покрету Ослобођење.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ти да причаш о деци а за 9 година владавине довео си Србију на границу БИОЛОШКОГ ОПСТАНКА!?

Ти да причаш о деци а за 9 година владавине довео си Србију на границу БИОЛОШКОГ ОПСТАНКА!?

ПИТАЊЕ демографије је питање опстанка Србије и других земаља. Због тога ће наша земља да …

БРАВО ВУЧИЋУ! Србија први пут има испод 62.000 новорођених беба и више од 115.000 умрлих

БРАВО ВУЧИЋУ! Србија први пут има испод 62.000 новорођених беба и више од 115.000 умрлих

Када је реч о демографији, прошла година је била поражавајућа за Србију, први пут од …

Један коментар

  1. Zamislite MILIJARDE zločina koji je KULT zvani policija prečutala svuda u Svetu…. Jezivo.
    Misliš da imaš pravo i na pravdu i na nepravdu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *