Политика

И вазелинац Пајтић се јавио: Вучић треба да оде у Сребреницу

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је данас да премијер Србије Александар Вучић треба да оде у Сребреницу на обележавање 20 година од геноцида у том босанско-херцеговачком граду.

– Председник Владе Србије треба да оде у Сребреницу јер не сме више од осам милиона Срба да буде одговорно за злочин појединаца – рекао је Пајтић на конференцији за новинаре после седнице владе ДС-а у сенци, чији је председник.

Према његовим речима, Влада Србије није до сада показала приврженост суочавању са прошлошћу.

Он је оценио и да се Влада Србије не сналази у отежаним међународним околностима и да то, како је навео, показује данашња конференција за новинаре Александра Вучића, који, како је рекао, није имао ниједан одговор на проблеме са којима се тренутно суочавамо.

Пајтић је рекао да је најављена резолуција о Сребреници, тест за власти у Србији.

– Став владе у сенци ДС-а је да квалификација историјских догађаја као геноцидних треба да буде препуштена Међународном суду правде и не може бити предмет резолуције и политичких одлука – рекао је Пајтић.

Лидер ДС-а је оценио да је проблем за међународну заједницу то што власт у Србији није показала истинску приврженост у суочавању са прошлошћу.

Према његовим речима, да је 2010. године СНС у Скупштини Србије гласала за Декларацију о Сребреници на предлог ДС-а, не бисмо се суочавали са резолуцијом коју припрема Велика Британија.

ДС је изразила жаљење због става Мађарске да подигне зид са Србијом и замолила премијера Виктора Орбана и Владу Мађарске да од такве намере одустану.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!