Србија

Распикућа Вучић продаје и Ер Србија!

Амбасадорка Француске у Београду Кристин Моро изјавила је да је француска авиокомпанија заинетерсована за откуп државног дела власништва у Ер Србији.

– Приватизациони саветник који би тек требало да буде изабран, предложиће крајем ове или почетком наредне године моделе приватизације Ер Србије који највише одговарају Србији – саопштено је након јучерашњег састанка амбасадорке Моро са министарком саобраћаја Зораном Михајловић.

Подсетимо, влада је у поседу 51 одсто деоница Ер Србије, док мањински пакет од 49 одсто држи Етихад ервејз из Уједињених Арапских Емирата. Министарка Зорана Михајловић је поздравила интересовање за приватизацију српске авиокомпаније и поручила да ће се након препоруке консултантске куће знати више детаља који ће определити овај планирани међународни тендер.

– То мора да буде међународно прозната консултантска кућа са искуством у оваквим пословима – поручила је Михајловић.

Процењује се да ће Ер Србија ове године превести 2,5 милиона путника, што је за 200.000 више него лане када је компанија годину завршила са зарадом од 2,7 милиона евра, истина, уз значајне субвенције државе.

Љ. Ивановић – Вести

Један коментар

  1. Pa to je ionako njegova privatna kompanija, koja samo nosi naziv Srbija… posto mu lose posluje, odlucio je da je uvali nekome… Srbija odavno od toga ionako nema nista…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!