Србија

Сам чисти дивљу депонију

Миодраг Михајловић из Куршумлије сам почео да чисти дивље депоније у селу Рударе, на обали реке Косанице. Прошле године Михајловић сам очистио дивљу депонију испод моста на реци Топлици, у самом граду.

Грађанин Куршумлије Миодраг Михајловић самоиницијативно је почео акцију чишћења дивље депоније у селу Рударе, на обали реке Косанице.

Михајловић је, након што му је прошле године водопривредни инспектор забранио да чисти корито реке Топлице, поново покренуо акцију чишћења дивљих депонија поред реке Косанице, а данас су му се придружили мештани, Јавно комунално предузеће “Топлица” и туристичко предузеће “Планинка”.

Он је агенцији Бета рекао да не може да гледа како се смеће одлаже у речна корита.

“Косаница је била пресушила скроз, али се вода полако враћа у речно корито. У међувремену је празно корито затрпано смећем. Предузећа ‘Топлица’ и ‘Планинка’ су ми изашли у сусрет и послали камионе. Данас ћу одавде натоварити око 20 приколица пуних смећа”, рекао је Михајловић.

Он је јутрос са багером отишао на депонију и почео сам да чисти.

“Нафту за багер сам купио сам и чистићу и даље, само тражим да дају камионе за одвожење смећа, ништа више”, рекао је је Михајловић и додао да ће и даље наставити да чисти смеће поред те реке.

Прошле године Михајловић је сам очистио дивљу депонију испод моста на реци Топлици, у самом граду. Након тога је очистио речно корито у дужини од око 500 метара, одакле је одвезао око 70 камионских приколица смећа, на градску депонију.

Пошто је посекао стабла уз речно корито, водопривредни инспектор му је, због опасности од урушавања обале, забранио да даље чисти корито те реке.

 

РТС

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!