А за потпис на границу са КиМ од владе „стан“

0
(0)

Директор Владине Канцеларије за стручне и оперативне послове у преговарачком процесу Београда и Приштине Дејан Павићевић није пријавио Агенцији за борбу против корупције нови стан од 53 квадрата који је по субвенционисаној цени купио августа прошле године од Градске управе Београда.

Занимљиво је и да је тај стан, антикоруптивни стан, како открива Пиштаљка,  добио његов отац, али је потписник купопродајног уговора овај државни функционер. Реч је о тзв. непрофитним становима чију је изградњу финансирао Београд, а цена квадрата без ПДВ-а је 1.048 евра, или укупно са ПДВ-ом 60.155 евра.

Павићевић млађи је преузео обавезу да уплати учешће од 11.139 евра, плати ПДВ од 4.455 евра, а потом стан отплаћује 20 година уз симболичну камату од 0,5 одсто годишње и месечном ратом од 195 евра. Међутим, право на откуп стана је по основу рангирања на конкурсу Градске управе остварио Дејанов отац, Милан Павићевић који је на листи из јуна 2008. за запослене у Градској и управама градских општина, рангиран 40-ти, па се намеће питање како је могуће да стан по нижој цени добије једно, а потом га откупи друго лице.

[quote]

Павићевић недоступан

У Градској управи три месеца игноришу захтев Пиштаљке, одбијањем да доставе копију конкурсне документације Павићевића. Из Агенције за борбу против корупције је стигла потврда да није пријавио промену у односу на извештај од 12. јануара 2012. где је навео пола наслеђеног стана од 69 квадрата, месечни приход по основу функције 125.756 динара (око 1200 евра), а по основу друге у УО с које је разрешен још 54.627 динара месечно (око 500 евра). Као ни сараднику Пиштаљке, ни „Вестима“ јуче Павићевић није одговарао на телефонске позиве.

[/quote]

 

Рок за доставу нове имовинске карте Павићевићу је истекао 14. октобра 2012, јер га је месец раније Влада Србије, разрешила с друге функције, позиције челника Управног одбора ЈП Мрежа-Мост. Члан 72, Закона о Агенцији за борбу против корупције каже да функционер, који не пријави имовину или даје лажне податке о имовини, у намери да их прикрије, може бити кажњен затвором од шест месеци до пет година.

 

Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Хрвати јавно хвале нову владу Поглавника Вучића, поред премијерке и два министра они би још места у влади

5 (3) Загребачки „Јутарњи лист“ констатује данас да је за Хрватску добра вест да Ивица …

Сигал: Black Lives Matter личи на терористичку групу која би да свргне владу САД и уништи земљу

5 (7) * О рушењу историјских споменика широм САД: „Ако су сви ти људи били …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend