АЈДЕ! Михајловић: Мислим да Коридор 10 неће бити готов ове године

0
(0)

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је да сматра да аутопут Коридор 10 неће бити комплетно завршен ове године због „извесних проблема“ у изградњи.

„У овом тренутку не могу да прецизно кажем када ће тачно бити комплетно завршен Коридор 10 јер има извесних проблема у изградњи, као и на Коридору 11, али мислим да Коридор 10 неће бити готов ове године“, рекла је она.

Михајловић је у Влади Србије рекла новинарима да на Коридору 10 „има неколико критичних деоница“ и да су узроци кашњења „објективне и субјективне природе“.

„Тренутно смо на завршетку Коридора 10 који нам је јако важан због привредног раста и не смемо да каснимо“, рекла је Михајловић.

Додала је да ће се најмање једном месечно одржавати састанци с представницима предузећа Коридор и Путеви Србије како би се одмах решавали проблеми.

„Од Коридора Србије очекујем план јасне динамике радова за сваку деоницу аутопута како би могли да пратимо и решавамо настале проблеме и добила сам обећање да ћу га имати“, рекла је Михајловић и додала да су спорне деонице у овом теренутку и „најтежа градилишта, не у Србији већ Европи“.

Она је истакла да је њено министарство направило извештај о радовима које на аутопуту изводи грчка компанија Актор и да је предат надлежном Тужилаштву.

На питање зашто су на челу Коридора Србије и Путева Србије вршиоци дужности директора, Михаловић је рекла да је за избор директора надлежно Министарство привреде и да је њој важно да директори буду „вредни и радни“, а не њихов статус.

Подсетимо, министарка Михајловић је крајем марта изјавила да ће Коридор 10 бити завршен до краја 2017. године.

Вршилац дужности директора Коридора Србије Зоран Бабић рекао је да је на јужном краку Коридора 10 ангажовано 1.215 радника и 320 машина и камиона, а на источном краку 698 радника и 296 машина и камиона.

„На источном краку се интензивно ради деоница Банцарево-Црвена Река, коју гради грчка компанија Актор и нисмо задовољни динамиком радова“, рекао је Бабић и додао да су на јужном краку најпроблематичнији тунели.

Деонице Чифлик-Црвена Река и Чифлик-Станичење на источном краку Коридора 10 биће према његовим речима отворене у јулу, а аутопут од Пирота до бугарске границе у септембру.

Н1

фото:Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредне економске убице јавно признају да економску политику Србије води ММФ

4.2 (5) МЕЂУНАРОДНИ монетарни фонд дао је зелено светло за повећање плата у јавном сектору …

ЛУДИЛО! Сад из буџета субвенционишемо и компаније кинеских комуниста са 75,8 милиона евра

5 (3) Зрењанин- На основу решења Kомисије за доделу државне помоћи Републике Србије, које је …

4 Коментара

  1. I ovi novinari su baš glupi. Šta se tu iščudjavaju! Obećala je završetak radova u martu, jer je to bilo pre izbora, a porekla u junu, jer sad „ko te je’be narode!“ Normalno!

  2. Ко је веровао, осим Зоране и ΛВ, да ће Коридор 10 бити завршен до краја године, мада су раније нагађали и пре времена завршетак тог аутопута? Тај аутопут се гради тридесетак година, а бићу срећан ако буде завршен до краја 2018. године. Колико је утрошено време, огромног новца, опреме и надмудривање политичара, јер инжењери не могу да дођу, од њих, до речи, то сам Бог зна. Упоређења ради, изградња аутопута “Братство и јединство” од Ђевђелије до Триглава у време “бравара” је трајала знатно краће време, а рађено је ручним колицама, крампом и лопатом, а извођачи су биле домаће фирме или радне акције. Сада ни Бабић са ваздоплоховом, ни ЕПП и елоквентност и лепоте госпође министарке не могу помоћи. Спреман сам да се опкладим са Зораном и ΛВ.

  3. Пера Ложач

    Мајсторски ова Зорана зајебава Србе.
    То су Срби тражили а богме су и заслужили.
    Само напред Зорана. Ударнички ради свој посао – зајебавај Србе јер су то тражили гласајући за СНС и АВ.

  4. Важно је да ће до краја године да угради силиконе у буљу..,,,,,и у усне ко председник вучић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend