„Ако излазиш на изборе или си сателит или паразит“

5
(11)

Ако нека политичка опција излази на изборе, или је сателит власти или сателит ЕУ или је паразит који гледа лични интерес и хоће да се окористи о мањи цензус и мању излазност. У сваком случају ниси опозиција партијском паразитском систему који убија Србију и не желиш да га мењаш, већ само желиш да себе удомиш у њега. Сигурно има места за још једног малог паразита, богата је Србија.

Драги опозициони бирачи, ови избори су прилика коју сте чекали. Ово је ваша прилика да као метлом очистите опозициону политичку сцену и у Скупштини оставите само СНС и СПС, голе као пиштољ, да више не могу да се сакрију иза било кога. Ево вам прилике да све лажне грађанисте, Чеде и Чанкове, лажне патриоте, Шапиће и Вациће, све прелетаче и прелетачице, све лажне опозиционаре, Стаматовиће и Веље, све партијске паразите који живе на вашој грбачи пошаљете у политичку историју са све сниженим цензусом и упркос потпуном медијском мраку.

Сваки излазак на локалне изборе руши бојкот. Циљ бојкота су нелегитимне скупштине на свим нивоима у којима седе само СНС и СПС. Једино то може натерати власт да распише нове изборе и прихвати фер услове за њих. ЕУ спонзори од власти очекују да “заврши KиМ” и да почне насељавање миграната. Тешко ће то почети ако су сами у Скупштини.

Сваки излазак на локалне изборе само збуњује бираче и шаље поруку лицемерја: да излазиш на изборе тамо где знаш да ћеш освојити нешто.

Изборни услови нису фер у целој Србији, па ни у Шапцу, Параћину, Старом граду, Чачку. Локална власт ову чињеницу не може суштински да промени. Може само површно.

Замислите када би свака политичка опција, гледајући лични интерес и на којим локалима има прилику да освоји нешто и удоми се, одлучила да изађе на изборе. Рецимо у београдским општинама, нишким, у Новом Саду, Суботици… Цео бојкот би пао. Централна идеја бојкота су нелегитимне скупштине: СНС и СПС сами у СВИМ скупштинама.

И како бисте уопште објаснили бирачима: када дођете на бирачко место, узмите локални листић, али немојте републички и покрајински? Тиме бисмо отворите простор СНС-у за манипулацију са излазношћу. Да не говорим о томе што се гласачи излажу шиканирању од стране власти, јер ће знати да не гласају за њих.

На изборима 2016. за СНС и СПС је гласало 2,2 милиона људи. Власт рачуна да ће на ове изборе, због бојкота, изаћи мање од 2,4 милиона. Зато паника. Зато би да подрже Душана Петровића у Шапцу и ДС у Параћину. Немају гласова да поклоне, јер не могу себи да дозволе да освоје много мање него што су освојили 2016.

А замислите поруку коју можемо да пошаљемо у Београду, Новом Саду, Нишу, Суботици, Шапцу, Параћину: не боримо се за партијски плен и лични интерес, боримо се за право грађана на фер и поштене изборе. У тим местима би излазност могла да буде око 25%.

Постоје три разлога да неко изађе на локалне изборе:

1. Стателит је власти
2. Сателит је ЕУ
3. Партијски је паразит који у смањеном цензусу и смањеној излазности види лични интерес

Четврти разлог не постоји.

Бојкот је најбољи начин да опозициони гласачи очисте опозицију и све три паразитске групације побришу са политичке сцене. Довољно је да остану код куће.

Саша Радуловић
оснивач и председник Доста је било

Београдски глас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Захуктава се сукоб напредњака и социјалиста: Вучић на лажним изборима покрао и СПС?

3.4 (5) Због сумње у регуларност избора за посланике у Скупштини АП Војводина, изборна листа …

Вучићева оркестрирана крађа и нове масовне преваре

4.7 (17) „Ми знамо шта радимо“, била је препотентна изјава чланице Кризног штаба др Дарије …

2 Коментара

 1. „Довољно је да остану код куће“? Да ли је баш тако?

  На изборима 2016 изашло је 3.800.000 од 6.700.000 људи. За фараона и Гљивицу гласало је 2.200.00 људи, тј 58% изашлих или 33% од укупних бирача. И ДА ЛИ СЕ НЕКО ЗАБРИНУО што само 33% гласова има за себе? Није. Да ли су избори дошли у питање? НИ НАЈМАЊЕ.

  Ако на изборе 2020 не изађе НИКО од невладајуће гарнитуре, владајући добијају 100% изашлих или 33% укупних бирача.

  Према томе, и на овим и на прошлим изборима владајући добијају 33% укупног броја бирача. И још проглашава 100% изашлих за њега. Онда отвара шампањац, и док га пије гледа глупог збуњеног Радуловића и пита га: „У чему је твој проблем, момак?“

  Јели тако или није?

  • Nije!

   Da je tako, ova vlast, ako može tako da se nazove, ne bi ni reč progovorila o bojkotu. Oni govore o tome jer su svesni da ih to gura na vetrometinu, i priznanje kosova u jednopartijskoj skupštini je spisak za zatvor. Nema onda narodne volje, sve partije i slično. Zna se ko je odgovoran.

   E toga se oni plaše. Ako ne zanaju da idu niz vodu čim potpišu, znaće kada potpišu. Panamski general je bio mnogo veća zvezda od AV pa je za noć nestao. Pare u UAE, pa za noć neće imati ništa na računima.

   A bez para nema ni drugara.

   Mislite o tome…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend