Александар Обрадовић: „Председник Србије је знао за криминал у Kрушику“

4.7
(21)

Документи који су објављени о умешаности оца министра полиције Небојше Стефановића са трговином оружјем само део сазнања о сумњивим пословима Kрушика …

– Прича је много шира и доста људи је уплетено. О свим сазнањима постоје чврсти докази и сви ће бити достављени тужилаштву – истиче Обрадовић. Он додаје да са сигурношћу зна да је о сумњивом пословању Kрушика и пре медијских објава било обавештено надлежно Министарство одбране, али и председник Александар Вучић, којима су анонимно писали људи из Kрушика и чланови синдиката. Међутим, Вучић није реаговао.

– Уместо тога, он прича бајке о успешном пословање фирме у којој радим. Стварност је потпуно другачија. Kрушик послује са губитком а радници су уплашени и уцењени. Око 2.000 људи раде на одређено, на три месеца им се продужава уговор. Највећи број њих је запослен по страначком кључу и гласачки је потенцијал владајуће партије за предстојеће изборе – указује Обрадовић.

Од када је изашао из затвора, нико од колега му није дошао у посету, иако му посете нису забрањене. Само га је њих троје поздравило преко колегинице.

– Запослени имају редовну плату и то им је најважније. Донекле имам разумевања, јер страх од губитка посла и уопште за егзистенцију један је од највећих страхова. А то је управо оно што ова власт користи и то је начин на који опстаје. Ти људи су махом запослени последњих година, али ми је жао старијих колега који су читав радни век провели у Kрушику, уткали у њега своје знање и рад, буквално изградили фирму. Они знају шта се дешава али ћуте или шапућу по ходницима. Допустили су да их ова власт претвори у бескичмењаке – каже наш саговорник. Додаје да не зна шта може да очекује од судског процеса.

– Немам шта да кријем. Сва моја сазнања поткрепљена су доказима. Стојим иза свега што сам рекао. Овде је фокус на оцу министра полиције али ту постоји још неколико фирми које имају везе са овом причом. Има детаља које нисам стигао ни мом адвокату да кажем. Ситуација је комплексна и широка, али сви ће на време бити обавештени. Имаћете пуно материјала за писање – наглашава Обрадовић. Понавља да је лаж да је одавао војне тајне, јер „у Kрушику нема војних тајни, та ознака је скинута“.

– Све сам радио због Kрушика и никакав новац нисам узео нити сам било када радио за неке политичаре – истиче Обрадовић.

Притворски дани

Покушавам неснађен да се снађем. Нисам навикао на медијску пажњу. У кућном притвору немам интернет ни телефон, али ми породица преноси информације. Време проводим са сином коме су док сам био у затвору рекли да сам на службеном путу. Али сада све зна, иако има само осам година. Од детета не може ништа да се сакрије – прича Обрадовић … !!!

Politički Magazin Srbija

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Рудна налазишта литијума код Лознице су плен који Вучић не испушта: Страној компанији налазишта и профит, Србији – нада

4.7 (12) За осам и по година власти, Александар Вучић је од Србије направио колонију …

Издајника огрезлог у тешке облике криминала и треба прислушкивати! Даће Бог и да га хапсе због издаје, криминала и корупције!

4.2 (10) ПОКРЕНУТА је опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend