Александар Вучић воли да прими мали знак пажње

Александар Вучић воли да прими мали знак пажње

0
(0)

Уочи нових предизборних обећања, треба се сетити шта је првовенчани потпредседник Владе Србије Александар Вучић обећавао у време претходних избора и за време свог досадашњег мандата. Слика излуђене Србије данас је још страшнија него кад је овај умишљени император започео да силује здрав разум милиона опљачканих и преварених грађана. Он рачуна да ће наставити са својом похвалом лудости и да ће добити, како рече, „пун мандат“, да ради шта га је воља. Треба ли му то дозволити?

Скоро две године, Србијом суверено влада Александар Вучић, човек који је умислио да је прометеј неког новог доба, и да је баш њему дата историјска улога да реши све српске проблеме.

Његово владарско лудило, из личних интереса подржава бивши шеф кабинета Бориса Тадића, Миодраг Мики Ракић, некадашњи координатор рада свих служби безбедности. Ракићева идеја да подигне Бориса Тадића са политичке депоније и да га као предводника коалиције са СНС стави у службу Александра Вучића, пропала је. Демократска странка, предвођена својим оснивачима, Драгољубом Мићуновићем и Видом Огњеновић, поразила је Ракића и Тадића и ставила до знања да је ДС још увек велика и озбиљна странка и да никада и ни под каквим околностима неће бити слуга Вучићу и бившим радикалима.

Мали политички мешетар, срески шпијун Миодраг Ракић, прибегао је „плану Б“! Вучић има да иде на изборе, не би ли се докопао апсолутне власти у Србији. У том случају, за очекивати је да Вучић Ракићу препусти место координатора рада свих служби безбедности. Тако би срески шпијун добио опет најшира овлашћења, а Вучић, као египатски Бог сунца, био још ближе небесима и још даље од реалности.

А, реалност је, као и увек, сурова. Говором чињеница, Вучића је могуће описати само као опасног лудака који нема ни кочнице ни ограничења. Да би било јасније о чему је реч, треба само погледати списак његових обећања о последњих двадесет месеци, шта је од тога реализовано и кога је све довео да учествује у његовом политичком позоришту.

Почео је своју предизборну кампању 2012. године са обећањима да ће у Србији хитно бити уложено око 100 милијарди евра страних инвестиција. Мандат је започео свакодневним претњама организованом криминалу. Данас, после скоро две године, нема ни страних инвестиција нити је ико од главних криваца за историјску пљачку Србије иза браве. Укратко, Вучић је само певао Ракићеву песму, чувао пљачкашку елиту и њихов „бонитет“ и сањао тренутак да уђе у коалицију са Демократском странком, како би себе и коначно представио свету као човека промена, чије ружна прошлост више није важна.

Чињенице говоре следеће: Александар Вучић је „личном погодбом“ продао Косово. Боље рећи, поклонио га албанским сепаратистима. Довео је лажне инвеститоре од којих су већина били шеици из Емирата. Уместо да они нешто инвестирају, он им је поклонио националну компанију ЈАТ (која се данас зове Ер Србија, припада компанији Етихад и има забрану прелета преко САД!). Неки од лажних арапских инвеститора побегли су пре него што су и дошли. Компанија Ал Дахра коју је Вучић спектакуларно најављивао као „гиганта који ће подићи српску пољопривреду“, одустала је од куповине пољопривредних комбината. Посао је пропао пре него што је и почео. Обећао је да ће шеик Ел Зајеб подићи фабрику чипова, одрешити кесу, ни мање, и више, него четири милијарде. Обећао је да ћеш шеик, који болује од сифилистичког лудила, саградити и фабрику за производњу авио делова, да ће подићи фабрике за прераду хране. Све најсавременије. Али..

У климаксу свога лудила, Вучић доводи још једног шеика, са којим разматра план изградње „Београда на води“, који је представио јавности као изградњу нових египатских пирамида у Луксору. И све то, без детаљног урбанистичког плана, без сондаже терена, без међународног конкурса…

Вучићев министар Бачевић, током његовог мандата, „терао је Мораву уз брдо“ представљајући невероватни план изградње канала Дунав-Морава-Вардар, са идејом изласка Србије на Егејско море!

Обећао је да ће из САД-а потећи стотине милијарди инвестиција, мада су учтиво, приликом прве посете, у Стејт департменту, поручили да Влада САД-а не располаже новцем за инвестиције, да свеж новац има Влада Руске Федерације.

Али, за време његовог лудовања, све је учинио да не почне изградња Јужног тока, да се Србија што више удаљи од Русије и Немачке, да се збратими са Турском и арапским исламистичким државама, да Ал Каиду доведе на Балкан. Истовремено нас је варао како ће нас баш он увести у Европску унију, мада га у Бриселу третирају као патолошког лажова.

Уместо да врати опљачкане паре, Вучић је преко својих кумова и сеиза ударио намет тајкунима. Љути се када кажемо да их рекетира. Он више воли да њихов “поклон“ прими као “мали знак пажње“. Сабрао је господин Вучић стотине милиона евра, које је поделио са својим великим пријатељем Миодрагом Ракићем.

Потреба да заједно са Ракићем постане Велики Вођа, поништиће животе већине грађана Србије. Или он, или ми.

 

Никола Влаховић

Таблоид

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић задужио Србију више него било ко до сада  у њеној историји

Вучић задужио Србију више него било ко до сада у њеној историји

5 (14) Министре Мали, Увреде да сам неук и незналица само потврђују да немате одговор …

Данило Вучић у пријатељском загрљају са криминалцем којег је полиција јуче ухапсила

Данило Вучић у пријатељском загрљају са криминалцем којег је полиција јуче ухапсила

5 (6) Данило Вучић, син председника Србије је често виђан у друштву опасних момака са …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend