Алексић пита Вулина: Да ли је радник Вулиновог Министарства одбране ухапшен у афери "Јовањица"?

Алексић пита Вулина: Да ли је радник Вулиновог Министарства одбране ухапшен у афери „Јовањица“?

5
(7)

Заменик шефа посланичке групе Социјалдемократске странке-Народне странке Мирослав Алексић најавио је данас да ће Тужилаштву за организовани криминал доставити све информације које има о случају Привредног добра „Јовањица“ на ком се производила марихуана, и о повезаности државног врха. Од министра одбране Александра Вулина, али и тужилаштва за организовани криминал, затраио је да одговоре да ли је један од ухапшених у „афери Јовањица“ Вуле Бојовић радник Министарства одбране од 2012. године и на којим пословима ради.

Шта је његова улога везано за „аферу Јовањица“ и какви су његови односи са Вулином, запитао је Алексић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Он је поставио питање и директору полиције Владимиру Ребићу, као и тужилаштву, какве везе са пољопривредним добром и његовим власником Предрагом Kолувијом, има радник Јединице за обезбеђење личности Милан Kендија звани Kенди, који је био шеф обезбеђење ранијег директора Милорада Вељовића.

„Да ли је фирма Ронинг елит секјурити обезбеђивала ‘Јовањицу’. Да ли је њен власник Лаза Аленко, бивши припадник Специјалне антитерористичке јединице. Да ли су он и Kенди кумови и да ли они имеју везе са тим што се 12 дана ћутало и са заташкавањем случаја“, једно је од питања Алексића.

Он је констатовао да све то указује на умешаност државе у случај највеће плантаже марихуане у Европи, која је била на 12 хектара, и најавио да ће у наредном периоду обелоданти још информација о „умешаности људи из окружења највишег државног врха“.

Алексић је указао и на чињеницу да је пре неколико дана, гостујући на телевизији Хепи министар пољопривреде Бранислав Недимовић изјавио како је „Јовањица“ 2015. године реекспортовала увезени киви у Русију, представљајући га као српски производ.

Он је запитао како је могуће да је држава, преко Агенције за осигурање и финансирање извоза (АОФИ) у последње три године дала „Јовањици“ кредит од 3,9 милиона евра, иако је знала за тај случај.

Према речима Алексића, кључна особа за то је био председник Управног одбора АОФИ Раде Петровић, који је уједно и челни човек општинског одбора Српске напредне странке на Чукарици, и врло близак са оцем Александра Вучића, као и са функционерима напредњака Владимиром Орлићем и Милошем Вучевићем.

Одговарајући на Вучићеве јавно изречене оптужбе да је „ситан лопов, сецикеса, умешан у готово све коруптивне и криминалне афере у Трстенику“, Алексић је нагласио да не доликује председнику државе да изговара такве безочне лажи.

Алексић је новинарима показао уверење издато 9. децембра, у коме стоји да се против њега ни у једном основном и вишем тужилаштву у Србији не води поступак, као и потврду Министарства унутрашњих послова од 11. децембра, да није никад осуђиван.

Он је предочио и судску пресуду из априла, којом је лист Српски телеграф кажњен јер је доказано да су измислили његове наводне афере, о којима су писали.

Алексић је позвао Вучића да се заједно одрекну имунитета и један другог туже – председник Србије њега за оно што тврди, а он Вучића за повреду части и угледа због свега што је о њему изговорио.

Алексић је најавио да ће поднети и кривичну пријаву против градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића који жели да банализује случај Јовањица и поиграва се са судством подношењем кривичне пријаве против Алексадра Вучића и његовог брата Андреја.

„Циљ кривичне тужбе коју је поднео Вучевић је банализација случаја и покушај бекства од умешаности у аферу. Да бисмо то спречили ја ћу поред тога што ћу поднети кривичну пријаву за ометање правде и лажно пријављивање јер и како је сам Вучевић рекао, он не мисли да су Андреј и Александар Вучић умешани у аферу“, казао је Алексић.

Бета, ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Короман: Намештено 80 одсто фудбалских утакмица у првој и другој лиги, неопходна одлучна акција хапшења (видео)

Короман: Намештено 80 одсто фудбалских утакмица у првој и другој лиги, неопходна одлучна акција хапшења (видео)

5 (2) Потпредседник Одбора Народне странке за спорт, бивши фудбалски репрезентативац Огњен Короман, изјавио је …

Најбоље да у суду да направите НАРКО тезгу и делите хероин, јер овакве пресуде су ИДИОТИЗАМ!

Најбоље да у суду да направите НАРКО тезгу и делите хероин, јер овакве пресуде су ИДИОТИЗАМ!

5 (4) Глумац Бане Видаковић осуђен је данас на новчану казну у износу од 100 …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend