Без помака у случају „Kрушик“, безбедносне службе нису доставиле информације тужилаштву

Без помака у случају „Kрушик“, безбедносне службе нису доставиле информације тужилаштву

5
(2)

Безбедносне агенције још нису одговориле на захтев Тужилаштва за организовани криминал да провере да ли су одређене приватне фирме биле привилеговане при куповини оружја у „Kрушику“, речено је из тужилаштва за KРИK.

Безбедносно-информативној и Војнобезбедносној агенцији тужилаштво је захтеве упутило 18. новембра ове године, али до данас није добило никакав одговор, кажу из тужилаштва.

Захтев тужилаштва уследио је неколико месеци пошто су објављене информације да неколицина приватних фирми ужива повлашћен положај у пословању с „Kрушиком“. Међу њима је и „ГИМ“, компанија са којом је повезан отац министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

Ова фирма је, како су раније објавили БИРН и „Армс wатцх“, оружје у „Kрушику“ куповала по ценама знатно нижим у односу на државни „СДПР“, који такође тргује оружјем. Министров отац Бранко, како је открио БИРН, посећивао је „Kрушик“ као представник „ГИМ“-а, а као правни саветник ове фирме путовао у Саудијску Арабију.

Информације о спорној трговини оружјем и умешаности министровог оца Бранка у овај посао објављене су након што их је новинарима доставио Александар Обрадовић, узбуњивач који је запослен у „Kрушику“.

Обрадовић је због тога ухапшен и против њега се води поступак за одавање пословне тајне, а представници власти јавно су га означили као шпијуна. Тренутно је у кућном притвору.

Он је у неколико наврата изјавио да је „Kрушик“ годинама пословао на своју штету јер су поједини купци имали привилеговане цене – једнаке или ниже од цене коштања производа.

„Те цене су важиле само за привилеговану групу купаца, а ту су фирма ’ГИМ’, фирма Слободана Тешића, фирма из УАЕ која има своје представништво у Србији, и још једна београдска фирма“, рекао је Обрадовић раније за Н1.

Тужилаштво није одговорило на питање новинара KРИK-а да ли ће испитивати улогу министра полиције Небојше Стефановића и његовог оца Бранка у трговини оружјем.

Пише: Милица Војиновић, Крик.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јелена Павловић и Мирослав Живковић: Нечасно је 80% судија, мора се хапсити и разрешавати! (видео)

Јелена Павловић и Мирослав Живковић: Нечасно је 80% судија, мора се хапсити и разрешавати! (видео)

0 (0) Судије већ суде према Нацрту измена Закона о парничном поступку и то је …

Јелисавета Василић: Без документације, Рио Тинто није капитални већ КОРУПТИВНИ ПРОЈЕКАТ

Јелисавета Василић: Без документације, Рио Тинто није капитални већ КОРУПТИВНИ ПРОЈЕКАТ

5 (6) „Чим имамо тајност око пројекта, то је корупција. Ако нам Влада не да …

Један коментар

  1. Morace ovde da radi jedna govnjiva motka

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend