Србија

Беливуку и осталим члановима банде Виши суд у Београду продужио притвор за још 30 дана

Притвор им  је продужен због опасности од бекства, да не би у кратком року поновили кривично дело, да не би утицали на сведоке и избог узнемирења јавности

Оптужницом се Беливук, Миљковић и још 11 припадника групе терети за пет тешких убистава, у којима су неки од њих учествовали само у једном, а други у више њих или у свим

_________________________________________________________

ПОСЕБНО одељење Вишег суда у Београду (Специјални суд) продужило је за још 30 дана притвор Вељку Беливуку, Марку Миљковићу, као и још 25 припадника њихове криминалне групе.

Њих укупно 30 се налази на оптужници од 30. јула Тужилаштва за организовани криминал, од којих тројица нису у притвору.

Притвор је продужен и Срђану Лалићу, Милошу Будимиру, Марку Будимиру, Небојши Јанковићу, Владу Драганићу, Дејану Тешићу, Николи Спасојевићу, Немањи Ђурићу, Немањи Лакичевићу, Марку Андрићу, Владу Георгиеву, Александру Вучељићу, Миловану Тадићу, Филипу Ивановском, Жељку Коџићу, Слађани Секулић, Борису Карапанџићу, Николи Стефановићу, Владимиру Греку, Александру Шћепановићу, Алекси Шејићу, Мијату Симеуновићу, Милошу Лукићу Селаку, Алекси Дуњићу и Алекси Стошићу.

Притвор је продужен због опасности од бјекства, да не би у кратком року поновили кривично дело, да не би утицали на свједоке и избог узнемирења јавности.

Против овог решења окривљени и њихови браниоци имају право жалбе Апелационом суду у Београду, Посебном одељењу, у року од три дана, саопштио је Виши суд.

Владимир Димитријевић, Бојан Хрватин и Војислав Ђорђевић нису у притвору.

Хрватин је детаљно испричао како су извршена четири од пет убистава у Ритопеку за која је оптужено укупно 13 припадника групе, међу којима је и он.

Владимир Димитријевић и Војислав Ђорђевић су тужилаштву испричали на који је начин група препродавала дрогу.

Иначе, криминалној групи Беливука и Миљковића на терет се ставља злочиначко удруживање, пет тешких убистава, препродаја дроге и оружја, као и једна отмица и једно силовање младића.

Они и остали припадници групе се терете да су од почетка 2019. до хапшења у фебруару ове године деловали под велом Партизанове навијачке групе “Принципи”.

Припадници групе су, како се сумња, деловали по упутствима вођа групе, Вељка Беливука и Марка Миљковића који су им давали налоге ко, где, када и на који начин треба да се отме и лиши живота, као и гдје ће се дрога стављати у протмет…

Налоге су преносили махом преко апликације “Скај”.

Оптужницом се Беливук, Миљковић и још 11 припадника групе терети за пет тешких убистава, у којима су неки од њих учествовали само у једном, а други у више њих или у свим.

То су: Срђан Лалић, Мирко Будимир, Милош Будимир, Владе Драганић, Небојша Јанковић, Бојан Хрватин, Немања Ђурић, Никола Спасојевић, Дејан Тешић, Марко Андрић и Немања Лакичевић.

Оптужница против њих је предата Посебном одјељењу Вишег суда у Београду на потврђивање (Специјалном суду) и још је у фази одговарања на оптужницу.

Браниоци оптужених за убиства одлучили су да у том дијелу не дају своје одговоре суду.

Оспоравају начин прибављања података са апликације “скај” међу којима су видео, аудио записи, фотографије и поруке између чланова групе који свједоче о злоделима.

Истрага против ове криминалне групе покренута је 5. фебруара и након тога проширена је, за сада, шест пута.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!