fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Београд: Тоталан колапс јавног превоза, народ на измаку стрпљења
Београд: Тоталан колапс јавног превоза, народ на измаку стрпљења 1
23.11.2017. Zeleni venac u Beogradu;zeleni;venac;ulica;ulice;beograd;saobrachaj; gsp;prevoz;autobus;bus;penzioner;penzioneri Foto:ANDJELKO VASILJEVIC

Београд: Тоталан колапс јавног превоза, народ на измаку стрпљења

Ред вожње у јавном градском превозу већ недељама се не поштује. Путници из свих делова града тврде да на аутобусе чекају од 20 до 40 минута. Поласци се прескачу, спајају, а кад возило напокон стигне, у њега не може да се уђе.

Руководство ГСП тврди да ванредних проблема нема и да се на возила чека због радова или застоја на трасама. Из Секретаријата за јавни градски превоз, међутим, тврде да је разлог кажњења возила то што градском превознику недостаје чак 200 возача, па аутобусе нема ко да вози.

„Превоз је катастрофалан последњих дана“, наводи Сања Т. из Падинске скеле. „Ред вожње се уопште не поштује. Тако, иако би од 15.00 до 15.30 по распореду требало да из Скеле крену четири возила на линији 101, појаве се само два“.

Слична ситуација је на многобројним линијама, па се жале и путници који користе аутобусе 23, 31, 37, 47, 35, 83, 85, 89, 95…

„Сва возила су нам на улицама и аутобуса нема само зато што имају проблема да се пробију трасом којом саобраћају“, истиче директор ГСП Радиша Момчиловић. – Конкурс за запошљавање нових возача код нас је увек отворен. У септембру нам је отишло 15 возача, а запослили смо 29 нових. И у октобру је отишло 20, а дошло 37. Ако се овај тренд настави, не би требало да буде проблема.

Упркос умирујућој изјави челника ГСП, на основу саопштења Секретаријата за јавни градски превоз, датог Тањугу, ситуација је и сада критична.

„Главни разлог што возила не полазе по реду вожње је недостатак чак 200 возача у ЈКП ГСП „Београд““, рекли су у Секретаријату за јавни градски превоз. – Зато превозници нису у могућности да крену по планираном реду вожње. Тренутно се на најоптерећенијим линијама у граду не планира повећање броја возила, све док се прво не побољша постојећи ред вожње на свим линијама, подсећају Вечерње новости.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Колапс немачке индустрије, страх од рецесије 11

Колапс немачке индустрије, страх од рецесије

БЕРЛИН – Индустријска производња у Немачкој је пала у јуну више од очекивања, услед слабије …

Калемегдански шиптар иде на рестаурацију 12

Калемегдански шиптар иде на рестаурацију

Обнова „Победника”, који већ 91 годину са Калемегдана гледа како се Сава стапа са Дунавом, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *