fbpx

Синдикат тражи повећање од 15% за све здравствене раднике у Србији

0
(0)

Синдикат Независност тражи повећање плата за 15 одсто за све здравствене раднике у Србији.

Представници гранског синдиката здравства и социјалне заштите Независност најавили су у Нишу да ће на престојећем састанку у Министарству здравља Србије предложити подједнако повећање плате од 15 одсто за све запослене у систему здравствене заштите.

Потпредседседник тог синдиката Миодраг Стојковић подсетио је на коференцији за новинаре у нишком Клиничком центру да је Влада Србије најавила повећање плате од девет одсто за лекаре, 12 одсто за медицинске сестре и техничаре и осам одсто за остале запослене у здравству.

„За уторак је заказан састанак због колективног уговора који истиче 1. јануара, али пробаћемо да нађемо неко конструктивно решење и у вези повећања плата како би сви били једнако задовољни“, казао је Стојковић и додао да синдикат Независност ни са једним Министарством здравља није имао тако добру сарадњу као са садашњим. Он је казао и да се тај синдикат неће придружити протесту Синдиката запослених у здравству, заказаном за 22. новембар испред Владе Србије у Београду јер како је рекао, чланови Независности „никада нису протестовали у фази преговора“.

Директор Клиничког центра у Нишу Зоран Радовановић казао је да је на данашњем састанку руководства те здравствене установе са представницима гранског синдиката Независност закључено да су мере које Влада Србије предузима како би побољшала положај запослених у здравству, добре. Он је додао да је побољшање зарада запослених у здравству добар стимуланс да раде боље али и да остану да раде у Србији.

Клинички центар у Нишу, речено је овом приликом, запошљава 3.500 људи, а половина њих су чланови синдиката Независност.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИСТИНА ДА СЕ ЗНА „Изгубио сам оца због немара, небриге, јавашлука у држави“

5 (21) Објава Петра Ђурића, сина академског сликара и магистра уметности Љубише Ђурића који је …

Шта се деси кад платни листићи збуне раднике

4.5 (15) Од првог дана на удару вируса осим медицинских сестара и лекара, нашли су …

Један коментар

  1. Sindikat uopšte ne zna šta radi ni zašto. Šta će postići ovom crkavicom od 15%? Da neće možda sprečiti dalji odliv kadrova? Ne, neće. Samo pišaju u istu tikvu sa Muratom Manitim. Koliko li ih plaća, kako im se odužuje?

    Sindikat treba da traži povećanje za lekare 100%, a za medicinske sestre 50%. Tek to bi bar usporilo ovu reku srpskih medicinara ka EU i SAD.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *