fbpx
Насловна / Србија / Политика / Без Николића на рођендану СНС: Тома, ко то беше?
Без Николића на рођендану СНС: Тома, ко то беше? 1

Без Николића на рођендану СНС: Тома, ко то беше?

Новинар Данаса Божидар Андрејић изјавио је да га није изненадио недолазак на прославу деветог рођендана Српске напредне странке (СНС) бившег председника странке и њеног оснивача Томислава Николића.

– Није ме изненадило зато што Томислава Николића, од кад се „нагодио“, нема у јавности. Долазе важни Кинези ових дана у земљу, недавно су били састанци на највишем нивоу, а шефа канцеларије за сарадњу са источном хемисфером, Томислава Николића, нигде нема, као ни вести и пријема. Принцип је: Тома, ко то беше? – рекао је он.

Говорећи о поруци председника СНС Александра Вучића да та странка однесе убедљиву победу на београдским изборима, Андрејић каже да „то није немогуће, уз све потенцијалне притиске, манипулације, искључивање друге стране из медија и јавности, могућност расписивања републичких избора и тако даље“.

Према његовом мишљењу, теза да више колона разбија опозицију не мора да буде тачна ако излазност буде већа, а то је основни проблем.

Андрејић сматра да би кандидатура Драгана Ђиласа за градоначелника Београда била „двосекли мач“.

– Мислим на могућност да буде изложен медијској тортури, чак му прете и хапшењем. Опозиција треба да размишља како доћи до што већег броја одборника и интересима грађана, а личност потенцијалног кандидата за градоначелника није најбитнија. Најбитније је како пробудити апстиненте, што рече Сергеј Трифуновић, оне који четују, лајкују, а неће да дигну ону ствар из фотеље – каже Андрејић.

Говорећи о томе шта ће на политичкој сцени донети странка Вука Јеремића, Андрејић каже да као странка центра, како се програмски декларише, може да помири оне с леве и десне стране и да апсорбује део центристичког и десног набоја постојећих странака.

– Како ће се она реално поставити зависиће од рада на терену. Програмски има кокетерију са десницом, национализмом и то може да има ефекта – рекао је Андрејић и додао да СНС показује да је могућ национализам и европејство.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милион динара за тенду у дворишту државне виле у којој паразитира Томислав Николић 11

Милион динара за тенду у дворишту државне виле у којој паразитира Томислав Николић

Председник Националног савета за сарадњу с Русијом и Kином Томислав Николић тражи да му се …

Лоповско руковођење енергетиком значајно уназадило стандард грађана: Три пута скупља струја него повећање пензије 12

Лоповско руковођење енергетиком значајно уназадило стандард грађана: Три пута скупља струја него повећање пензије

Међународни монетарни фонд још увек постоји?! Сазнали смо то недавно кад нам је Себастијан Соса, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *