Насловна / Србија / Бујановац: Стање у бази Жандармерије КАТАСТРОФАЛНО, база пуна пацова, опрема иструлила, чак ни храну немају! (фото)
Бујановац: Стање у бази Жандармерије КАТАСТРОФАЛНО, база пуна пацова, опрема иструлила, чак ни храну немају! (фото) 1

Бујановац: Стање у бази Жандармерије КАТАСТРОФАЛНО, база пуна пацова, опрема иструлила, чак ни храну немају! (фото)

Полицијски синдикат Србије (ПСС) упозорио је данас на катастрофално стање база Жандармерије у Копненој зони безбедности (КЗБ) и услове у којима живе и раде припадници полиције на терену.

„ПСС тражи од МУП-а Србије да се реши проблем смештаја полицајаца, јер због најезде пацова прети епидемија на положајима око Космета“, наводи се у саопштењу.

ПСС је медијима послао и неколико фотографија на којима се виде угинули пацови на поду просторије за смештај хране, панцирни прслуци у лошем стању и импровизовани и оронули смештајни објекти, за које се наводи да представљају базу Жандармерије на Брезници, код Бујановца.

image-2

Синдикат истиче да је страшно да у 21. веку српски полицајци „спавају са пацовима“ и навео да жандарми који чувају КЗБ бораве у „нечовечанским условима“.

„Да ли хоћемо да нам се понови ситуација из 2006. године када се 26 жандарма разболело од мишије грознице, а двојица су једва остали живи. Слична је ситуација на свим положајима по КЗБ, где жандарми и редовна полиција штите административну линију од упада терориста и испомажу у проблему са мигрантима“, додаје се у саопштењу.

Синдикат наводи и да је храна редовној полицији на задацима катастрофална, а да се упркос обећањима ништа није променило. ПСС је саопштио да је опрема полицајаца неодговарајућа и да поседују панцирне прслуке произведене 2008. године, са роком трајања пет година.

Н1 Београд

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

САД затварају базу у Сирији — руска војна полиција преузима контролу над југом 11

САД затварају базу у Сирији — руска војна полиција преузима контролу над југом

Контрола над јужним границама Сирије, укључујући подручје Танф у којем се налази америчка база, биће …

Призрен база кријумчарења Турака са српским пасошима? 12

Призрен база кријумчарења Турака са српским пасошима?

Окупиране територије — Сумња се да је Призрен постао база за кријумчарење турских држављана према …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *