Чачак: Ударио колима у стуб, провалио у празну полицијску станицу, па позвао Хитну помоћ и – полицију

0
(0)

ЧАЧАК – ЧАЧАНИН М. С. (30), мештанин Трнаве код Чачка осуђен је на казну од 120.000 динара, пошто је пијан одвалио врата на полицијској станици у Слатини и из ње узео лисице за везивање.

Оптужни предлог ОЈТ у Чачку теретио је орквиљеног за два кривична дела – уништење и оштећење туђе ствари и одузимање туђе ствари, па је због сваког кажњен са по 60.000 динара, а пресуду је изрекао Основни суд у Чачку.

Суд је утврдио да је окривљени 3. децембра прошле године у 3.30 сати, пошто је изгубио контролу над својим аутом и ударио у стуб и контејнер поред пута, дошао до просторија Полицијског одељења у Слатини и ногом ударио у једнокрилна врата услед чега је пукла брава. Ушао је у станицу у којој у том тренутку није било никога и одатле је позвао полицију и Хитну помоћ.

Окривљени је пред судом испричао како је, пре удеса, на једном весељу у кафани попио четири мања бокалчића ракије и четири мала пива, а након тога је сео у ауто и слетео с пута. После удара он је остао у колима два сата у несвести обливљен крвљу. Кад се освестио почео је да дозива помоћ, али двоја кола нису хтела да му стану, те је приметио паркиран полицијски аутомобил, лупао је у стакло али није добио одговор. Тада је угледао да у просторијама станице у Слатини гори светло, једва се успео уз степенице, али ту није било никога да му отвори, па је ногом ударио у дрвена врата која су била слаба и одмах су се отворила. Ту је, додаје, протрљао очи како би склонио крв која му се слепила, спазио на столу телефон, одмах позвао хитну помоћ, а затим и полицију и објаснио шта се догодило. Тврди да му дежурни полицајац у Чачку није веровао па је позвао на исти број станицу у Слатини како би се уверио да он зове из те станице. Тада му се окривљени јавио, представио се, и поново тражио помоћ.

Није могао да објасни због чега су код њега пронађени нож и полицијске лисице, који су му одузети после доласка полиције на одељење Ургентне медицине опште Болнице у Чачку, где је био довезен тог јутра из Слатине.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Полиција ухапсила пољопривредника у Силбашу док се враћао с њиве

5 (9) Док ратари који ових дана обављају пролећну сетву чекају званичан и коначан одговор …

НАРОДЕ, ово су све мере које су од данас на снази у борби против вируса корона

4 (3) БЕОГРАД – У Србији је од данас забрањено окупљање више од две особе, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend