Јанковићев покрет се распада, брачни пар га приватизовао

0
(0)

Досадашњи члан председништва Покрета слободних грађана Срђан Шкоро поднео је данас оставку. У образложењу његове оставке у коју је Инсајдер имао увид наводи се да „не жели да буде буде део Покрета у коме се свака изречена критика доживљава као лично непријатељство против брачног пара Јанковић“.

„Не знамо ни шта хоћемо, ни куда идемо, ни зашто. То само изгледа једино знају Славица Јанковић и њен супруг. Нејасне изјаве Саше Јанковића изречене у јавности и у самом Покрету, с ким и како идемо на изборе, доприносе додатној конфузији“, наводи се у тексту оставке Срђана Шкора.

Он је навео и да људи који истински желе добро Покрету се буквално проглашавају за непријатеље и преко ноћи постају непожељни, и да је, како каже, то сам доживео.

„Због свега тога у атмосфери страха, где није допуштено да се ствари назову правим именом, не желим више да будем део нечега, што се до те мере изопачује да се не може више подносити. То једноставно не одговара суштини и главним разлозима због којих смо се најпре окупили у председничкој кампањи, а потом и у Покрету“, написао је Шкоро.

Он је навео да није више у стању да уверава грађане да гласају за Сашу Јанковића, јер ни сам после свега шта је видео и сагледао не би гласао за њега.

„И много ми је жао због тога. Једна Мира Марковић је била сасвим довољна за Србију. Стварање новог малог Слобе и мале Мире у ликовима брачног пара Јанковић нас неће одвести нигде, осим директно у пропаст“, наводи Шкоро у тексту оставке.

Теодоровић: Јанковићи да напусте Покрет слободних грађана

Академик Душан Теодоровић подржао је оставку члана Председништва Покрета слободних грађана Срђана Шкора. Теодоровић се у писму такође извинио јер и сам није детаљније обраложио зашто напушта покрет и додао да „најискреније моли брачни пар Јанковић да напусти покрет“.

„Сматрао сам тада, пре неколико месеци, да бих навођењем разлога који су условили моју оставку нанео у јавности штету нашој заједничкој борби за бољу Србију.“ поручио је академик.

Он додаје му су сада чини да је требало да захтева састанак оснивача на коме би се детаљно сагледало стање у Покрету.

„Слободан сам да Срђановим констатацијама додам своје утиске о потпуно нетранспарентном финансијском пословању, безидејности, неефикасности и непоштовању договореног од стране Председника ПСГ „ додаје Теодоровић.

Он додаје и да се протоком времена уверио и сам да Саша Јанковић не поседује радне и креативне способности и моралне врлине да председава покретом који, како је навео, покушава да истински промени лице Србије.

„Покрет слободних грађана, који се тако зове, јер нам је прво име украдено због аљкавости и неспособности, не припада брачном пару Јанковић. Покрет је настао синергијом храбрих појединаца блиставих професионалних каријера који се боре за бољу Србију, не укључујући у ту борбу личне интересе и користи. Најискреније молим брачни пар Јанковић да напусте покрет.„ додао је Теодоровић у писму.

Подсетимо, из Покрета слободних грађана претходно су се повукли и академик Душан Теодоровић, и бивши судија Уставног суда Зоран Ивошевић. Теодоровић је заједно с Аидом Ћоровић, Срђаном Шкором и Гораном Марковић био члан Председништва ПСГ.

Инсајдер.нет

фото: Мондо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мртав угао: Аутошовинизам – малигна болест модерне Србије

0 (0) Аутошовинизам ове власти огледа се у односу према Космету, потпуној небризи за свој …

ПСИХОПАТА: Власт и опозиција осудиле сексистички испад Јанковићa!

0 (0) Београд – Након скандала који је изазвао лидер „Покрета слободних грађа” Саша Јанковић …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend