Насловна / Србија / Цео град Ниш ће ускоро – први у Србији и региону – бити под камерама
Цео град Ниш ће ускоро - први у Србији и региону - бити под камерама 1

Цео град Ниш ће ускоро – први у Србији и региону – бити под камерама

НАЧЕЛНИК Полицијске управе у Нишу Нинослав Митић изјавио је данас да би Ниш ускоро требало да постане први град у Србији и читавом региону, који ће стопостотно бити покривен камерама, што очекује да ће знатно утицати на смањење броја кривичних дела.

„Део тих камера биће постављен до Нове године. Камере ће, између осталог, бити постављене на булеварима, местима где се окупља више људи, на објектима од посебног значаја и на улазима у град“, рекао је Митић.

„Посебан програм омогућиће да камере аутоматски препознају извршиоце кривичних дела и регистроваће уколико кривично дело понове“, казао је Митић и указао да ће полиција у посебном оперативном центру с мониторима пратити стање у граду.

„На наш предлог камере ће бити постављене и дуж целог друмског Коридора 10, на свим стајалиштима и бензинским станицама“, рекао је Митић.

Начелник Полицијске управе је изнео и да је за осам овогодишњих месеци проценат решених кривичних дела повећан за 2,6 одсто и износи 57,6 одсто, а да је раст ефикасности нишке полиције праћен и падом броја кривичних дела.

„У Нишу, за разлику од Београда и Новог Сада, нема организованих криминалних група. Ниш је далеко на последњем месту у Србији у погледу убистава и других тешких кривичних дела“, рекао је Митић.

Како је истакао, нишка полиција ради првенствено на превентиви, али и по инструкцијама тужилаштва ради на откривању почионица кривичних дела, чак и оних који су се десила пре десет и више година.

„У случају недавне експлозије бомбе у Душановој улици, познато нам је 99 одсто елемената, али сада радимо на прикупљању доказа. Не ради се о обрачуну мафије, већ о обрачуну два лица због преотете девојке“, истакао је Митић.

По Митићевим речима, Ниш не спада у градове у којима су велике количине наркотика, између осталог што је дрога у Нишу много јефтинија него у земљама Западне Европе.

Бета

фото: Јужне вести

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

ОЧЕВИДАЦ НЕСРЕЋЕ: Бабићев возач са више од 100 на сат хтео да прође кроз рампу! 11

ОЧЕВИДАЦ НЕСРЕЋЕ: Бабићев возач са више од 100 на сат хтео да прође кроз рампу!

“Људи, ја сам био мало испред њих на наплатној и све видео. Јесте била магла, …

Огорчен порезом: И Турцима се плаћало и комунистима, али напредњаци нас одраше! 12

Огорчен порезом: И Турцима се плаћало и комунистима, али напредњаци нас одраше!

Ниш — Парцела од 17,5 ари у Селу Суповац крај Ниша Сашу Стојановића коштала је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *