Директорка Тања Сантрач са фамилијом и пријатељима три недеље у 2000 квадрата на Тари о трошку грађана

5
(16)

„У јеку борбе са пандемијом коронавируса, генерална директорка Центра дечјих летовалишта и опоравилишта Града Београда (ЦДЛ) са својим пријатељима и фамилијом боравила је у Митровцу на Тари, летовалишту у власништву ЦДЛ-а“, тврде запослени у овој фирми.

“Оваква ситуација можда и не би била интересантна да пре њиховог доласка у поменуто летовалиште није стигла специјална набавка опреме и намирница. Цео павиљон у којем је боравило шесторо људи грејао се у целини. А он има 2.000 квадратних метара”, истиче Никола Ненадовић, дугодишњи радник у Центру дечијих летовалишта и председник синдиката у пословној јединици “Рудник на Руднику”.

Овај радник и синдикалац наводи да су се у летовалишту на Тари припремали оброци по специјалној рецептури и јеловнику, те да је шесторо људи свакодневно послуживало 15 запослених који су путовали из Бајине Баште за Тару.

“Три пута дневно, комби бус је превозио раднике на поменутој релацији. И то све да би опслуживали оне који су читаву ову ситуацију користили за демонстрацију сопствене бахатости”, објашњава Ненадић.

Информације о боравку директорке у “Митровцу на Тари”, Ненадић је добио од свог колеге Радета Јевтића, који каже да стоји иза сваке речи коју је његов колега изнео у јавности. Јевтић наводи да му није било јасно у ком је својству директорка боравила у поменутом одмаралишту.

“Ја радим у ресторану ‘Kачара’ у Митровцу. На одмор сам послат по проглашењу забране рада кафића и ресторана. Директорка је пре затварања ресторана већ боравила овде. Дошла је 19. марта, а 9. априла се вратила у Београд”, објашњава Јевтић.

“Неподобни радници послати на годишње одморе”

Ненадић је рекао да су у претходном периоду у Митровцу радили запослени на привремено повременим пословима, док су стално запослени на годишњем одмору или боловању.

“Радници на неодређено време су неподобни због тога што су указивали на то да су у Митровцу противзаконито боравали људи који немају никакав допринос у пословању ЦДЛ-а. Трошкови њиховог боравка на дневном нивоу нису занемарљиви. Једноставном рачуницом се то може израчунати, с обзиром да су магацини хране у свим оближњим објектима пуни и опскрбљени намирницама, чим је постало извесно да се уводи ванредно стање. Они су јеловник достављали седмично, тако да је лако израчунати колико су коштали Град Београд.”, наглашава Ненадић и додаје да су поменути трошкови увећани због набавке која је због овог случаја увелико трајала.

Након што је сазнала за његову спремност да у јавности говори о стању у ЦДЛ-у, Сантрач се одмах вратила са Таре, упорно тврдећи да уопште тамо није ни боравила, истакао је Ненадић.

“Јеловници су запаљени, како не би постојао доказ њиховог боравка”, казао је он.

“Радницима речено да им неће бити исплаћени лични дохоци”

Ненадић је навео да је генерална директорка Тања Сантрач претила радницима да им неће бити исплаћени лични дохоци, због тога што је особа која није запослена у фирми на друштвеној мрежи Фејсбук објавила статус како би сви требало да се угледају на Сантрачеву и да је боравак на Митровцу најздравији.

“За све што сам навео постоје материјални докази. Одговорно стојим иза свега што сам рекао. Бахатост руководства ЦДЛ достигла је врухнац управо у време кад се Влада Србије, лекари и обични грађани боре за људске животе”, закључује Ненадић.

Директорка није желела да говори за Нова.рс

Тања Сантрач се од 11. октобра налази на функцији директорке Центра дечијих летовалишта и опоравилишта Града Београда, кад је са тог места смењен Милан Рогановић. Осим директорске функције, она се раније у јавности оглашавала у својству чланице Извршног одбора Српске напредне странке.

Због тврдњи запослених да је боравила на летовалишту “Митровац на Тари”, портал Нова.рс је покушао да ступи у контакт са Тањом Сантрач. Њена секретарица нам је прво рекла да се директорка тренутно налази на састанку и да ће се јавити након његовог завршетка. Након тога уследио је позив где смо обавештени да је све што је имала да каже поводом овог случаја, директорка ЦДЛ већ рекла за телевизију Студио Б.

Шта је изјавила Тања Сантрач

У поменутој изјави, датој 10. априла, само дан пошто је, према тврдњама радника, напустила Тару, Сантрач је за Студио Б изјавила да су неистините оптужбе које је изрекао један од запослених да је ванредно стање искористила како би са члановима породице и пријатељима боравила у дечјем летовалишту “Митровац на Тари” и да ће епилог његових изјава постати предмет кривичне тужбе.

“Неистине о мени и о дечјим одмаралиштима износи човек који и даље ради у овој кући, као и његова супруга. Он се лажно представља као председник синдиката и наводни заштитник радника. Наши објекти тренутно не раде, али их ми сређујемо како би спремни дочекали сезону када све ово прође. Придике о моралу, држи ми брачни пар који је тужио фирму која и дан данас издржава њихову породицу. Иза тима који водим стоје резултати које могу да потврде и наши корисници. Лажним оптужбама бавиће се судови”, изјавила је она за телевизију Студио Б.

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тепић: Брнабићкин брат од државе добио преко 40 милиона евра

5 (1) Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић након објављивања шокантних података да је …

Биљана Поповић Ивковић најурена из МУП-а! Државна секретарка одавала информације из истраге

5 (6) Државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић прекршила је закон и …

2 Коментара

  1. Боже, помози да се Србија ослободи ове политичке гамади!

  2. Госту, немојте да сте малициозни, то је директорка Тања Сантрач са својима радила велико спремање одмаралишта, припрема за сезону, можда га је и кречила………..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *