Ђилас најављује распродају имовине Београда

0
(0)

Београд — Градоначелник Београда Драган Ђилас најавио да ће град продати део непокретне имовине како би обезбедио средстава за изградњу привредних зона.

Београд ће у наредним годинама бити посвећен изградњи привредних зона, које ће бити дуж обилазнице, као и на обали Дунава у Борчи, након изградње моста Земун-Борча, најавио је Ђилас.

Београду је враћена имовина, а између осталог, у власништву града је и вила на Дедињу која вреди много новца, а која је до сада била празна, и у којој је живео само домар. 

„Нисмо је до сада продавали јер би део средстава ишао и Републици, али сада ћемо је продати“, рекао је Ђилас и додао да ће из продаје станова и других непокретности бити обезбеђено неколико десетина милиона евра. 

Представљајући привредницима активности града на побољшавању привредног амбијента, Ђилас је указао и на пример ПКБ-а, који је Град преузео пре нешто више од годину дана, наводећи да је то показатељ успешног пословања под професионалним менаџментом. 

„Њиме се поносимо“, рекао је Ђилас и додао да ће град у будућности тражити партнере за развој те компаније. 

Београдска власт ће се у наредне четири години, у сарадњи са привредницима, највише бавити развојем привредних зона и привлачењем инвестиција у циљу смањења незапослености, најавио је градоначелник Београда Драган Ђилас. 

„Наша идеја је да се сада највише бавимо људима, да они што више раде и имају плате“, рекао је Ђилас и поручио привредницима да од њих очекује да заједничким радом градских власти и привреде то буде и постигнуто. 

„Ако будемо чекали да услови за привреднике буду као у Немачкој, то нећемо дочекати. Али можемо да мењамо део по део. Желим да заједно са вама за четири године видим већи број запослених и да привреда боље функционише“, рекао је Ђилас. 

Ђилас је поновио да данас за највеће патриоте сматра оне који запошљавају грађане и дају им редовну плату од које може нормално да се живи, и поручио да је стога идеја Града да слуша привреднике и да на основу тога унапређује привредни амбијент и климу.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд: Хакована фонтана на Славији, цепају гусле и Тарзана?! (видео)

5 (6) Неко је синоћ одлучио да се умеша у музички избор фонтане на Славији, …

На Космају се тренутно зида џамија (видео)

5 (5) Дејан Лучић говори о томе како се на обронцима планине Космај надомак Београда …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend