МАРИНИKA ТЕПИЋ: Вучић, Мали и власник Курира извели пљачку године – 100 милиона евра! (видео)

5
(7)

Српска напредна странка умешана је у пљачку године, власнику Курира Игору Жежељу дала је седам милијарди динара на основу фантомског уговора, рекла је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић данас испред Министарства финансија.

Тепић је рекла да је дошла до података о најновијој комбинацији СНС, коју сада већ може да прогласи пљачком године.

– То није само пљачка, већ и потенцијална злоупотреба најосетљивијих података грађана Србије. Власт је смислила да седам милијарди динара, односно 60 милиона евра новца свих грађана Србије дају у џеп приватнику Игору Жежељу. И то у сарадњи са Телекомом Србије. Уговор је 11. фебруара потписао Синиша Мали, министар финансија, а предмет уговора је израда, имплементација и одржавање централног информационог система за обрачун зарада у јавном сектору, односно плата – рекла је Тепић, истичући да је основно питање коме то треба.

– Зар ми нисмо обрачунавали плате пре Вучића и Жежеља. Зар људи нису ни плате добијали? Из овог закључујемо да плате у јавном сектору нико није обрачунавао све док Вучић и Лучић, директор Телекома, нису смислили ову комбинацију. У ово невреме давати приватнику, Игору Жежељу, додатних 60 милиона евра је скандал над скандалима – сматра Тепић.

Потпредседница Странке слободе и правде поставила је питање ко дозвољава “таблоидном лику, сумњивог морала” да дође у посед свих осетљивих информација и података грађана Србије и да стекне велику зараду.

„Зашто Жежељ не покаже папире, одакле му новац за куповину Курира?“

– Пре него што је ушао у комбинације са Телекомом, Вучићем и Лучићем, имао је фирмицу сиротињског промета, а онда за две године у џеп Игора Жежеља је отишло сто милиона евра новца грађана Србије. Апослутно, иза свих ових комбинација стоје актуелни директор Телекома Владимир Лучић и председник Србије Александар Вучић. Значи, за две године ових 60 милиона евра које је добио, са претходних скоро 40, дато је Жежељу како би направио таблоид Курир за одржавање рејтинга партије и братије, како би блатио све који имају другачије мишљење и да би створио телевизију Курир – навела је Тепић, и поставила питање ко је газда Игору Жежељу?

Она је навела да је немогуће да толико новца одлази власнику једне “сиротињске фирме”.

– Бивши директор Телекома Предраг Ћулибрк смењен је и то је добро, али мора да одговара за спровођење онога што су Вучић и Лучић осмислили. Упозоравала сам да ће доласком Лучића на чело Телекома тек почети пљачкање оно мало новца што је остало у тој државној фирми – рекла је Тепић.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Жвалави и Мутава "бране" Слинавог

Жвалави и Мутава „бране“ Слинавог

5 (1) Претходних дана чинило се да је сукоб Александра Вучића и Небојше Стефановића утихнуо. …

НАПРЕДНИ ФАШИСТИ пандемијом покривају пљачку и суноврат привреде

НАПРЕДНИ ФАШИСТИ пандемијом покривају пљачку и суноврат привреде

5 (2) Приходи грађана, осим оних запослених у државној администрацији, не прате трошкове живота, због …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend