ДРИ: Непотпуна документација о приходима Kрушика

ДРИ: Непотпуна документација о приходима Kрушика

0
(0)

Државна ревизорска институција (ДРИ) саопштила је да је утврђено да је компанија наменске индустрије Kрушик у финансијским извештајима за 2018. годину исказала приходе од продаје преко комисионара веће од шест милијарди динара, око 51 милион евра, који су евидентирани на основу непотпуне документације.

У извештају ДРИ указује се да Kрушик није у пословним књигама за 2018. годину евидентирао затезне камате у износу од 430,7 милиона динара по основу обавеза које се могу конвертовати у капитал.

Упозорено је да је Kрушик преценио нераспоређени добитак ранијих година за 346,6 милиона динара и нераспоређени добитак текуће године за 84 милиона динара.

Ревизор је указао и да је Kрушик у финансијским извештајима за 2018. годину преценио залихе недовршене производње и готових производа и финансијски резултат текуће године за износ од 65,1 милион динара, јер су у обрачун производње укључени и трошкове продаје који представљају расход.

Из извештаја ДРИ види се да су текући рачуни Kрушика непрекидно у блокади од 16.новембра 2011. године, осим рачуна који су изузети од блокаде по закључку Владе Србије.

Пословање Kрушика до сада није било предмет ревизије ДРИ.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић данас је објавио податке ДРИ, према којима је само фирма ГИМ, коју је повезао са оцем министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, на тај начин оштетила Kрушик за 16,4 милиона долара

ФоНет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДУМАНОВИЋ: Вучићу, чека те ћелија! ГИГИЋ: Истина о пребијању Андреја Вучића и Малог! (видео)

ДУМАНОВИЋ: Вучићу, чека те ћелија! ГИГИЋ: Истина о пребијању Андреја Вучића и Малог! (видео)

4 (4) Имате прилику да погледате интервју бивших припадника МУП-а Републике Србије Милана Думановића (УКП), …

Данило Вучић у пријатељском загрљају са криминалцем којег је полиција јуче ухапсила

Данило Вучић у пријатељском загрљају са криминалцем којег је полиција јуче ухапсила

5 (6) Данило Вучић, син председника Србије је често виђан у друштву опасних момака са …

Један коментар

  1. Како су у „Крушику“ умешани високи политички функционери и њихови родитељи и пријатељи није чудно што је ДРИ нашао непотпуну документацију. Непотпуни је и новчани биланс, јер је у већини „испарио“. По многим питањима у вези наменске и „Крушика“ оглашавао се и неуморни и све знајући ΛV, по овом још чека да се изјасни министар др Сте….?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend