fbpx

Држава игнорише захтеве оружара јер НАПРЕДНА ЛОПОВСКА БАНДА припрема приватизацију наменске!

4.4
(7)

Скупштина фабрике Застава оружје управо је изабрала нови Надзорни одбор фабрике за чијег је за председника поново постављен пуковник Ивица Марјановић, који се на том месту налазио и у претходном сазиву НО, прецизније од марта 2017. године.

Он је изабран, упркос томе што су од 2017. до данас, како наводе у оружарском Синдикату, направљена дуговања која се мере десетинама милиона евра, при чему су први пут укупне обавезе превазишле висину капитала предузећа.

– Тај период је обележило урушавање фабричког система, сталне смене руководећег кадра, нова задуживања, блокада фабричких рачуна, промашене инвестиције, набавке са ценама знатно вишим од тржишних, прогон стручњака, као и узурпација руководних надлежности. Синдикат већ дуже време указује на неодговорно управљање фабриком, па се 13.марта, као и 24. септембра 2019., обраћао Министарству одбране и Влади Републике Србије са захтевом да се смени Надзорни одбора, али и покрене питање одговорности за катастрофално управљање фабриком, наводи се у данашњем саопштењу Синдиката Заставе оружја.

Истиче се, притом, да фабрика тоне под теретом задужености, услед чега је упошљеност у погонима све мања, јер недостаје репроматеријал, резни алати и дрзуги ресурси за одржање континуитета производње.

– На састанку који је у Министарству одбране одржан прошлог четвртка, и којем су, поред генералних директора, присиуствовали и председници надзорних одбора и челници синдикалних организација фабрикаОдбрамбене индустрије Србије, изнова је указано на погубне последице досадашњег рада Надзорног одбора Заставе оружја. Поновно постављење Ивице Марјановића за председника НО, и то упркос чињеници да је најодговорнији за то што Застава оружје нашла у најтежој ситуацији до сада, говори о потпуном одсуству намере и жеље да се фабрика врати у систем рада у коме је била деценијама уназад, констатује се у саопштењу оружарског Синдиката.

Днас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ХАОС ИСПРЕД КОВИД АМБУЛАНТЕ „Питајте Лончара где су тестови за корону“ (видео)

5 (2) Ковид амбуланте немају ПЦР тестове на коронавирус те пацијенти са симптомима чекају у …

Плаћеници напредног режима скидали умрлице пред посету Ане Брнабић Новом Пазару (видео)

5 (6) Грађани који су се окупили испред Опште болнице у Новом Пазару, да „дочекају“ …

Један коментар

  1. ako je privatizovana drzava, vojska i milicija, jebes namensku sa njenim puskama, te mogu da prodju kod divljih africkih i amazonskih plemena. — ne popalite sve prosce zimus, nego ih par ostvite, glogove kolce, maljeve i buzdovane pripremite, kad bude vreme da imate s cim da se branite. — a bice, ako ne do kolena, ono do vr cipela, gadnog kiameta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *