– Аеродром Ниш од стратешког је значаја за Србију, као алтернативни аеродром београдском, и резервни центар контроле летења из система СМАТСА, захваљујући новом торњу контроле лета који ћемо изградити у Нишу. Преносом управљања на Владу Србије, биће омогућено нормално функционисање нишког аеродрома и обезбеђена средства за инвестиције које ће омогућити даљи развој овог аеродрома, како би и у будућности био један од водећих у овом делу региона- рекла је Михајловић приликом потписивања, а преноси сајт Министарства.

Михајловић је још казала да је Влада Србије одлуку о преносу оснивачких права са јавног предузећа “Аеродром Ниш” на Републику Србију донела „након вишегодишњих молби Града Ниша и менаџмента аеродрома да помогне даљи рад и развој нишког аеродрома, с обзиром на то да Град Ниш, као власник аеродрома, не располаже неопходним финансијским средствима“.

Михајловић и Булатовић нису саопштили детаље овог уговора, па ни део о обавезама Републике након преузимања оснивачких права према Граду и Аеродрому, што су захтевали је део јавности, нишка опозиција и део медија. Према доступним информацијама, не постоји ниједан документ у којем се прецизно дефинишу обавезе Републике према Аеродрому, посебно не оне у погледу инвестирања, као ни њене обавезе према Граду, нарочито не оне о потенцијалном преузимању градског дуга за „аеродромско“ земљиште које му је Министарство одбране уступило у власништво 2009. године.

У Закључку Владе, донетом у марту ове године, а којим је „препоручено“ бесплатно уступање нишког аеродрома држави, наведено је да су обавезе будућег републичког „аеродромског оператера“- чије се име не наводи, у погледу преузимања дела или целокупног операторског пословања „евентуалне“. У њему се додаје да је и преузимање обавеза Града Ниша које проистичу из његовог уговора са Министарством одбране везаног за замељиште само „евентуално“.

Републички званичници су до сада давали искључиво усмена обећања о улагањима и другим обавезама Републике према Аеродрому и Граду. Градоначелник Булатовић ни на седници Скупштине града, одржаној 22. јуна, на којој је донета одлука о бесплатном преносу оснивачких права аеродрома на Републику, није конкретно одговорио на питања опозиционих одборника да ли постоје било какве писане гаранције ће Република прихватити досадашње обавезе Аеродрома и Града.

На препоруку Владе Србије, Градско веће Ниша је 30. марта усвојило одлуку да се држави бесплатно уступе оснивачка права, комплетна имовина, сертификати и лиценце Нишког аеродрома, који у последње три године бележи значајну пословну експанзију и повећање броја путника. Одмах после усвајања такве одлуке започели су грађански протести у организацији неформалне Иницијативе „Не дамо нишки аеродром“, на којима је изражена сумња да држава жели да преузме управљачку контролу над нишким аеродром како би наредних година ограничила број његових путника у корист концесионара Београдског аеродрома, француске компаније Ванси ерпорт. Председник Србије Александар Вучић, министарка Михајловић и њен помоћник Зоран Илић директно или индиректно потврдили су да концесиони уговор предвиђа ту врсту ограничења.

Директор нишког аеродрома поднео неопозиву оставку

Одмах након саопштења Министарства о потписивању уговора, директор нишког аеродрома Владица Ђурђановић обавестио је медије да подноси неопозиву оставку на ту функцију јер, како је навео, „не жели да учествује у ономе што следи“.

Ђурђановић у тексту оставке оцењује да ће „веома брзо у потпуности бити промењен досадашњи модел пословања и враћен десет година уназад“ иако је потпуно у складу са најновијим трендовима у ваздухопловној индустрији и „дао је вансеријске резултате“.

– Мишљења сам да је потпуно ирационално да предузеће које је после 30 година постојања једва стало на ноге напушта доказано успешни модел и прелази на државне субвенције- наводи у оставци Ђурђановић, чију је смену, иначе, Градско веће Ниша предложило пре два месеца, али Скупштина града о њој још није расправљала.

Понављање претходно оспораваних података

У јучерашњем саопштењу, министарка Михајловић понавља се да је Република Србија у претходне четири године, како се наводи, помогла нишки аеродром са укупно 9,8 милиона евра, од чега је 3,6 милиона евра помоћ у новцу и опреми коју је Аеродром „Константин Велики“ добио од ваздухопловних предузећа и институција у власништву државе.

Годишњи финансијски извештаји Нишког аеродрома, које су анализирали стручњаци Иницијативе „Не дамо нишки аеродром“, као и саговорници Данаса који располажу подацима о улагању у „Константина Великог“, тврде да држава 2014, 2015, 2016. и 2017, као и првом кварталу ове године, није субвенционисала аеродром „Константин Велики“ ни са једним динаром, а посебно не са 3,6 милиона евра у новцу и опреми.

Од 2014. до данас у аеродромским документима не постоји државно улагање у новцу, већ само у опреми, и то од стране Београдског аеродрома, у укупном износу од око шест милиона динара. Према њиховим речима, недопустиво је да Министарство саобраћаја у „улагања државе“ у нишки аеродром убраја инвестиције СМАТСА, која је независна и финансира се од авио компанија које јој плаћају трошкове прелета, као и трошкове граничне полиције и царине које постоје на граничном прелазу на аеродому.

Пише: З. Миладиновић, Данас.рс