fbpx

ДСС: Афера „Савамала“ показује да је Србија постаје држава којом управља мафија

0
(0)

Дуготрајна потпуна пасивност полиције и тужилаштва, а затим под притиском јавности невољно и успорено покретање истраге о рушењу објеката у Херцеговачкој улици, указује да је афера „Савамала“ само један сегмент афере „Београд на води“, до сада највећег корупционашког посла Вучићеве владе.

У истом дану грађани Србије су сазнали да и после две недеље од како су криминалци под фантомкама спроводили ноћно рушење објеката у Савамали председнику Владе АлександруВучићу „није јасно о чему се ради“, да министар унутрашњих послова ћути и да је доказано да је „неко из врха полиције“ наложио да полиција не интервенише и не зауставља мафијашко дивљање.

То потврђује да у Србији не само да нема борбе против криминала и корупције, већ да она постаје мафијашка држава. Више се не ради само о постојању системске корупције, већ о чињеници да мафијаши у спрези са политичарима, полицијским функционерима и појединцима из система јавног тужилаштва управљају државом, остварујући интересе крупног капитала.

Демократска странка Србије захтева од полиције и тужилаштва да лак и јасан криминални случај савамалског рушења реше у најкраћем року и да пред лице правде изведу непосредне извршиоце, снимљене силеџије под фантомкама, али још важније – организаторе и налогодавце извршења кривичних дела почињених овом акцијом.

ДСС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Влада даје Кинезима сумњиве послове у изградњи дискутабилне инфраструктуре без Закона о јавним набавкама

5 (2) Влада Србије је недавно пројекат изградње државног пута првог реда „Вожд Карађорђе” прогласила …

Србија у ауторитаризму, спречен дијалог у друштву

4.8 (5) После председника Александра Вучића, и премијерка Ана Брнабић сматра да је извештај Фридом …

2 Коментара

  1. Posaje ? srbija je odavno zemlja čije je uređenje ORGANIZOVANI KRIMINAL, identičan onom koji je sprovođen u Nemačkoj sredinom 30-tih prošlog veka pa sve do konačne kapitulacije.

  2. Kesic peva Vucicu Pederu na Pravnom fakultetu pred milion ljudi po CESIDu
    https://www.youtube.com/watch?v=IevEQnF4FCQ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *