fbpx

Енормно задуживање „Застава оружја” и губитак од 3,8 милијарди динара за три године?

5
(3)

КРАГУЈЕВАЦ – Синдикат „Застава оружје” тражи да се покрене питање одговорности за „енормно” задуживање фабрике последњих година, уз оцену да је неприхватљиво даље пропадање те фабрике. У саопштењу за медије Синдикалне организације наведено је да је у последње три године фабрика „Застава оружје” изгубила 3,8 милијарди динара, што је више од 30 милиона евра. Саопштено је да је рекордан губитак у пословању био прошле године, готово 1,7 милијарди динара.

„Све се то догађа од када је Министарство одбране у Надзорни одбор предузећа делегирало Ивицу Марјановића, Амира Османагића и Драгана Станковића” који су о губитку из 2017. године Скупштину предузећа обавестили годину дана касније, саопштио је Самостални синдикат те фабрике. Синдикат је навео и да је Скупштина предузећа без постављања питања одговорности прихватила извештаје о губицима, иако су они допринели да укупни губитак превазилази висину капитала предузећа. Синдикат сматра да су толики губици последњих година „озбиљно уздрмали” то предузеће јер се укупне обавезе фабрике приближавају износу од 17 милијарди динара.

„Фабрички систем је разорен сталним променама руководећег кадра, што све ствара хаотичну атмосферу због свакодневног мешања у надлежности руковођења фабриком од стране Надзорног одбора”, наведено је у саопштењу.

Резултат таквог управљања су смањена упосленост, повећано задуживање, дугови добављачима, губитак поверења пословних партнера у фабрику, пренела је Бета.

Синдикат сматра да је неопходан хитан састанак са министром одбране и с председницом Владе Србије.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кинези у околини Бора уз помоћ Вучићевог режима тероришу и пљачкају локално становништво

5 (8) “Тржишна цена шумског земљишта износила је 557 динара по квадратном метру, па је …

Бабић “у оставци” прави пут, а три породице тера на улицу

0 (0) Породица Симић из подавалског насеља Бели Поток, која живи у кући у Булевару …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *